PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Hrana koja povećava vaš IQ

 Mozak - najsavršeniji organ u ljudskom telu

IQ znači koeficijent inteligencije. On govori o Vašoj sposobnosti da savladate nove stvari i naučite ih. Razni ljudi imaju različite nivoe inteligencije. IQ govori o vama kako reagujete na izazov i iznenadne situacije. Postoje različiti faktori koji utiču na nivo inteligencije, uključujući redovno vežbanje i pravilnu ishranu.

1.Orasi

Oko 30 grama oraha sadrži u sebi  2,6 grama omega- 3 masnih kiselina. Jedna supena kašika orahovog ulja sadrži u sebi 1,4 grama polinezasićenih masnih kiselina. Ove omega -3 polinezasićene masne kiseline se ne sintetišu u organizmu već se unose putem hrane. Ulje oraha povećava kapacitet mozga i memoriju i ima niz drugih dobrobiti za organizam

2. Sirova jaja

Sirova jaja su jedna od najboljih i ujedno i najjeftinijih namirnica za povećanje koeficijenta inteligencije. Sirova jaja sadrže proteine i dobre masnoće koje su ključne za razvoj mozga, posebno kod dece. Prženjem se dosta ovih sastojaka gubi, tako da je najbolje jaja kuvati da ostanu rovita i tako ih jesti.

3 .Borovnice

Pored toga što su zdrave, borovnice su jako korisne za zdravlje vaših vijuga. Ovo sitno voće je ustvari gusto pakovano sa visokim koncentracijama moćnih fitohemikalija direktno povezanih sa rastom i razvojem mozga. Ovo voće je prosto napravljeno da briše efekte procesa starenja na vašem mozgu. Borovnice možete dodati u šejk ili cerealije i tako ih učinite korisnijim za vaše zdravlje.

4. Riba

Riba je hrana koja se naveliko i naširoko koristi u mnogim regionima sveta. Kao što je pomenuto, omega 3-masne kiseline su odlične za dobro funkcionisanje mozga. Riba je najznačajniji izvor omega 3 masnih kiselina, posebno losos, sardine, pastrmka. One sadrže eikosapentanoičnu i dokosaheksanoičnu kiselinu koje već postoje u mozgu i jedući ovu ribu samo popunjavamo rezerve. Ovo izoštrava um i popravlja mentalne sposobnosti.

5.Avokado

Avokado je bogat oleičnom kiselinom koja je monozasićena. Naše nervne ćelije su obavijene mijelinom koji je bogat istim takvim masnoćama. Svako oštećenje ovog omotača smanjuje mogućnost slanja informacija iz mozga do drugih nervnih ćelija.

6. Zeleno povrće

Pored toga što je zdravo za vaše srce, zeleno povrće je neophodno i vašem mozgu. Bogato je vitaminom E, koji je ključan za zdrav mozak. Vitamin E sprečava razvoj Alchajmerove bolesti. Uživajte u kiviju i orasima i povećajte vaš IQ.

7.Doručak

Ovo je najbitniji obrok u toku dana. Ako imate zdrav i obilan doručak bićete kreativniji i koncentrisaniji na ono što radite.

8. Primed 10 forte plus

Ovaj prirodni preparat na bazi meda u sebi sadrži optimalnu koncentraciju matičnog mleča koji dokazano, redovnom upotrebom popravlja koncentraciju i poboljšava memoriju.

Primed u terapiji bubuljica

Prirodni preparat Primed 10 forte plus možete kupiti u Primed biljnoj apoteci, ulica Vojvode Stepe 120, Primed Biošop, ulica Knez Mihajlova 21a, TC Milenijum, lokal 54, Primed Biošop 2, ulica Jurija Gagarina 151g, TC Piramida ,lokal10.

Telefoni za informacije: 0113912431, 0113288948, 0112168073.