PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Top četiri suplementa za lečenje prehlade i gripa

Postoji beskonačna lista lekova koji ljudi koriste za sprečavanje ili lečenje prehlade i gripa, mada za neke od njih ne postoje klinički dokazi o efikasnosti. Sledeći suplementi su pokazali sposobnost da spreče, pomognu u lečenju i skrate trajanje gripa i prehlade. Njihovim korišćenjem se čak i smanjio rizik od nastanka upale pluća kao moguće komplikacije. U svakom slučaju, potrebno je da se pravi suplement koristi, u pravo vreme, na pravi način da bi se postigao određeni efekat. Nekada je potrebno koristiti i njihovu kombinaciju radi postizanja najboljih efekata. Četiri najbolja suplementa za prevenciju i lečenje gripa i prehlade:
Ehinacea
Ona ima dugu istoriju upotrebe u lečenju respiratornih infekcija. Nekoliko studija je pokazalo da ehinacea pomaže da prebolite grip i simptome smanjite na najmanju meru. Ehinaceu trebate početi da uzimate na prvi znak prehlade ili gripa. Dnevna doza bi trebala biti oko 900 mg ekstrata ehinacee,podeljeno u tri doze. Dužina terapije bi trebala biti jedna do dve nedelje. Ehinaceu ne bi trebali da dajete deci mlađoj od 12 godina, trudnicama , ni dojiljama. Osobe na imunosupresivnoj terapiji, sa sistamskim i autoimunim bolestima trebaju da konsultuju lekara pre upotrebe ehinacee.
Cink
Cink je koristan u lečenju prehlade i gripa na dva načina. Prvo, vašem imunom sistemu može da nedostaje cink, koji mu je inače neophodan za normalno funkcionisanje. Drugo, kada se uzima u vidu pastila za sisanje, cink deluje na nivou grla smanjujući trajanje i ozbiljnost simptoma gripa. U slučaju prehlade cink deluje na nivou grla gde direktno ubija viruse. Budite oprezni, jer previše cinka može smanjiti imunitet. Pastilu sa cinkom treba uzeti na prvi znak prehlade i postepeno je otapati u ustima , na svaka dva sata uzimati po jednu pastilu i nije dozvoljeno koristiti ih duže od nedelju dana.
Vitamin D
Uzimanje vitamina D može da pomogne osobama, naročito ako imaju njegov nadostatak. Davanje vitamina D ljudima kojima inače nedostaje dovodi do neverovatnih stvari, uključujući smanjenje rizika od gripa i respiratornih infekcija, uključujući i pneumoniju. Ako ne izlazite redovno na sunce, ako ne konzumirate mnogo mlečnih proizvoda i druge izvore vitamina D verovatno imate nedostatak ovog vitamina.
Primed 2 diši lako
Uzimanjem ovog prirodnog preparata smanjujete rizik od respiratornih bolesti, prehlade i gripa. U slučajevima prehlade i gripa Primed 2 diši lako skraćuje vreme trajanje bolest, smanjuje simptome, regeneriše sluzokožu i olakšava iskašljavanje. Prednost ovog preparata je da se njime ne možete predozirati, dve do tri kašičice dnevno potpuno su dovoljne da dođe do poboljšanja.

bronhitis

Prirodni preparat Primed 2 diši lako možete kupiti u Primed biljnoj apoteci, ulica Vojvode Stepe 120, Primed Biošop, ulica Knez Mihajlova 21a, TC Milenijum , lokal 54, Primed Biošop 2, ulica Jurija Gagarina 151g, TC Piramida lokal10.

Telefoni za informacije: 0113912431, 0113288948, 0112168073.

.