PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Prirodno rešenje problema sa cirkulacijom

Problemi sa cirkulacijom nastaju kada je protok krvi smanjen i ograničen u delovima tela poput šaka, stopala, mozga, srca, pluća. Naslage koje se stvaraju na zidovima krvnih sudova otežavaju protok krvi i dovode do stvrdnjavanja zidova arterija. Neke od bolesti koje mogu biti uzrokovane lošom cirkulacijom jesu:hipertenzija, moždani i srčani udar, varikoziteti vena, Rejnoldov sindrom, tromboza krvnih sudova, bolesti bubrega, bolesti srca, bolesti perifernih arterija.
Loša cirkulacija utiče na organizam u celini, uzrokujući sledeće efekte:
Efekti na mozgu
Loša cirkulacija krvi utiče na mozak uzrokujući mučninu, vrtoglavicu, gubitak koncentracije, zaboravnost i neobjašnjive glavobolje.
Efekti na srcu
Loša cirkulacija takođe utiče na srce i uzrokuje nemogućnost vršenja bilo kakve fizičke aktivnosti npr. penjanje uz stepenište bez gubitka daha, visok krvni pritisak i holesterol. Bol u grudima je još jedan od simptoma. Srčani i moždani udar su najteže posledice loše cirkulacije..
Efekti na jetri
Simptomi loše cirkulacije u jetri uključuju gubitak apetita, neobjašnjiv gubitak težine i promene u prebojenosti kože.
Efekti na bubrezima
Loša cirkulacija u bubrezima ima tipične znake kao što su: znojenje dlanova, tabana i na člankovima. Drugi simptomi su poremećaj srčanog ritma, mučnina, porast krvnog pritiska.
Efekti na potkolenicama
Loša cirkulacija dovodi do grčeva u listovima, utrnulosti i kao posledicu ima stvaranje  varikoziteta na venama.
Generalno,  loša cirkulacija u organizmu dovodi do:
-utrnulosti, peckanja, gubitka osećaja u ekstremitetima.
-hladnih šaka, stopala, ušnih školjki.
-gubitak kose.
-vrtoglavice.
-mučnine.
-suve i ispucale kože.
-proširenja vena.
-otoka.
-glavobolje.
-grčeva u mišićima.
-peruti.
-gubitka pamćenja.
Medicinska stanja i navike koje mogu doprineti i pogoršati već postojeću lošu cirkulaciju su pušenje, anksioznost, visok holesterol, srčani problemi, anemija, astma, alergije na hranu, bronhitis, zapaljenje pluća, emfizem pluća i mnogi drugi. Doktor mora pre svega da ustanovi  uzrok loše cirkulacije pre nego što odredi tretman.
Blaži oblici loše cirkulacije mogu biti izlečeni redovnim vežbama i dijetom. Pacijent treba redovno i umereno da vežba, a ishrana treba da bude sa manje masti i bogata vlaknima. Ako je pacijent teže pokretan zbog posledica moždanog udara ili nečeg sličnog redovno vežbanje uz tuđu pomoć takođe može biti od koristi u ppravljanju cirkulacije.
Hrana koja poboljšava cirkulaciju je voće, posebno ono bogato vitaminom C i likopenom. Ono što je korisno da se koristi u ishrani su citrusi, lubenice, paradajz, koštunjavo voće bogato vitaminom B3 i pri tome izbegavajte masnu i zaslađenu hranu.
Dijeta i vežbanje trebaju biti sprovedeni tempom koji vama odgovara. U težim slučajevima dijeta i vežbe trebaju biti sprovedene tačno prema određenom planu nutricioniste i doktora.
Primed 8 feropolis
Primed 8 feropolis je potpuno prirodan preparat koji ima dvojako dejstvo, smanjuje nivoa holesterola i triglicerida u krvi i poboljšava cirkulaciju u krvnim sudovima. Cena preparata je 490,00 din. Informacije na brojevima telefona:0113912431, 0113288948, 0112168073.