PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Rešite se dugotrajnog kašlja!

Kašljete nedeljama? Ne znate da li se samo teže oporavljate od prehlade ili je u pitanju nešto ozbiljnije? Hronični kašalj označava kašalj koji traje bez prestanka duže od 8 nedelja i taj simptom ne smete zanemariti. Samo lekarskim pregledom možete utvrditi tačan uzrok kašlja.

U najvećem broju slućajeva uzrok su alergije i astma.

Uporan kašalj je znak i hronične opstruktivne bolesti pluća, najčešće se razvija kao posledica pušenja i javlja se kod osoba starijih od 45 godina.

Gastroezofagealni refluks je najčešći neprepoznat uzrok dugotrajnog kašlja. Nastaje kada želudačna kiselina zbog oslabljenje valvule, prelazi iz želuca u ezofagus, nadražuje disajne puteve i provocira kašalj.

Kod respiratornih infekcija kašalj se javlja kao osnovni simptom.

Veliki broj čestica i iritanasa iz vazduha provociraju kašalj. Različita isparenja mogu nadražiti disajne puteve i tako provociraju kašalj ili mogu pogoršati simptome astme i alergija.

ACE inhibitori su lekovi koji se koriste u terapiji visokog krvnog pritiska i srčanih oboljenja. Lekovi iz ove grupe lekova su enalapril, hemokvin, tritace, ampril, prilenap HL…Nakon nekog vremena upotrebe ovih lekova, u 1 od 5 osoba, javlja se kašalj koji može trajati i više nedelja nakon isključivanja ovih lekova iz terapije. Ne treba na svoju ruku obustavljati terapiju ovim lekovima, već obavestiti svog lekara ukoliko se pojavi uporan kašalj, kako bi vam prepisao odgovarajuću zamenu za taj lek.

Pertusis je bakterijska infekcija disajnih puteva koja izaziva dugotrajni kašalj.

Za dugotrajni kašalj koji se javlja kao posledica alergijskih reakcija, astme, iritanasa iz okoline, respiratornih infekcija preporučujemo prirodan preparat Primed 2, koji uspešno smiruje i suv i produktivan kašalj.

Primed 2 diši lako smanjuje osetljivost na alergene, deluje bronhodilatatorno i pomaže regeneraciju sluzokože disajnih puteva.

Umiruje kašalj I ublažava iritaciju sluzokože disajnih puteva.

Podstiče razvodnjavanje guste bronhijalne sekrecije. Njegovi aktivni sastojci izazivaju širenje vazdušnih kanala, a samim tim omogućavaju lakše iskašljavanje nakupljenog sekreta. Pored toga, Primed 2 ublažava gušenja i proređuje asmatične napade I čini ih slabijim po intenzitetu.

Primed 2 je potpuno  prirodan I može da se koristi kao dodatak standardnoj terapiji . Uzima se jedna do dve kafene kasicice dnevno, u zavisnosti od tezine tegoba, pola sata pre ili dva sata nakon obroka. Kontaindikacija je alergija na med i pcelinje proizvode I primena u trudnoći. Treba biti oprezan i pri primeni kod dece mladje od tri godine zbog moguce alergije na med.

primed2dišilako