PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Povećane potrebe za kalcijumom

Kalcijum je jedan od vitalno važnih elemenata u organizmu čoveka sa mnogobrojnim ulogama. Optimalan dnevni unos kalcijuma je neophodan kako bi se održala normalna koncentracija ovog minerala. Preporuke za optimalan dnevni unos kalcijuma se razlikuju u odnosu na uzrast, pol, posebna stanja i aktivnosti. Opšta preporuka kod zdravih, odraslih osoba je oko 1000mg dnevnog unosa kalcijuma.

Koje osobe imaju povećane potrebe za kalcijumom?

Deca i adolescenti u periodu intenzivnog rasta i razvoja imaju povećane potrebe za kalcijumom, zbog rasta i razvoja koštano-zglobnog sistema kome je kalcijum neophodan.

Žene u perimenopauzi i menopauzi i starije od 50 godina, usled postepenog prestanka ovarijalne funkcije i smanjenja količine polnih hormona imaju veći rizik za razvoj osteopenije i osteoporoze. Veoma je važno obezbediti dovoljan unos kalcijuma i drugih minerala važnih za očuvanje gustine kostiju, kako bi se sprečio ili makar usporio razvoj osteoporoze.

Muškarci stariji od 70 godina takođe imaju veće potrebe za kalcijumom. Iako muškarci nemaju istu učestalost osteoporoze kao što je to slučaj sa ženama, ipak i kod starijih muškaraca može doći do smanjenja gustine kostiju. Zato, preporuka za povećan unos kalcijuma važi i kada su u pitanju muškarci stariji od 70 godina.

Vegani i osobe sa intolerancijom na mlečne proizvode takođe imaju povećan rizik za nedostatak kalcijuma. Mleko I mlečni proizvodi se najčešće koriste kao izvor kalcijuma. Ukoliko ste odabrali veganski način ishrane ili ste intolerantni na mlečne proizvode, preporuka je da na vreme obezbedite odgovarajući unos kalcijuma putem drugih namirnica ili suplemenata.

Od prirodnih preparata koji se mogu korisiti za nadoknadu kalcijuma, preporučujemo PRIMED 3 preparat.

Preparat PRIMED 3 je napravljen po proverenoj recepturi na bazi meda, kalcijuma i kurkume, sa dodatkom medicinskih gljiva rejši i šitake.

PRIMED 3 se preporučuje kod:

  • Osteopenije
  • Osteoporoze
  • Reumatskog i drugih oblika artritisa
  • Povećane potrebe za kalcijumom.

PORUČITE PRIMED 3 OVDE!