PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Kako da podignem imunitet?

Imuni sistem je složeni sistem leukocita i antitela u organizmu koji se bori protiv virusa, bakterija, stranih čestica i sopstvenih ćelija organizma koje su izmenjene ( tumorskih celija).To je naš prirodni štit od bolesti. Poremećaj imuniteta se drugačije naziva i pad imuniteta kada je naš organizam podložniji razvoju bolesti.

Na smanjenje imuniteta uticu: hronične bolesti (gojaznost, dijabetes), operacije, povrede, primena antibiotika, stres, umor i iscrpljenost, mnogo rada, malo odmora, nedostatak sna, fizička neaktivnost, zagađenje okoline, hladnoća,preterano izlaganje suncu. Do pada imuniteta dovode i loše navike: pušenje, alkohol, česte dijete, nepravilna ishrana, negativan stav prema životu, loša higijena.Toksične materije akumulirane u organizmu opterećuju naše telo i imuni sistem koji ne može da se izbori sa bolestima.

Najveći neprijatelji imunog sistema su slobodni radikali, koji ostećuju zdrave ćelije i dovode do mutacija, što može dovesti do ozbiljnih bolesti kao što je kancer. Zaštitne materije iz hrane, antioksidansi,mogu da zaustave slobodne radikale.Vitamin C je najjači antioksidans, smanjuje rizik od nastanka karcinoma želuca, dojke i prostate. Paprika, paradajz, citrusno voce, kupus su dobri izvori C vitamina. Vitamin E je još jedan bitan antioksidans, sprečava proces starenja ćelija i jača odbranu organizma.Njime obiluju biljna ulja i hrana od celog zrna žita.Karotenoidi su još jedna bitna grupa antioksidanasa, utiču na proizvodnju limfocita. Ima ih u crvenom, žutom, narandžastom voću i povrću.

Imuni sistem dobija snagu iz minerala, koji su neophodni za stvaranje ćelija u organizmu. Cink je najvažniji mineral za imunitet, utiče na povećanje broja limfocitaCinkom su bogati seme bundeve, crveno meso, pšenicne klice, žitarice.Selen je takođe bitan za imunitet, povećava broj antitela. Ima ga u ribi, žitaricama, orasima.

Ako patite od čestih prehlada , 4 do 6 puta godišnje, ako vam se vaša hronična bolest obnavlja, često imate herpes, brzo se umarate i ustajete umorni iz kreveta, bezvoljni ste i nemate snage su znaci za uzbunu. Ako želite da izgradite jak imuni sistem poslušajte sledeće savete:

  • Pravilno i zdravo se hranite, više manjih obroka dnevno. Ne preskačite obroke i obezbedite unos svih hranljivih nutritijenata.
  • Dodaci ishrani kao med, polen, propolis i matični mleč povoljno deluju na imunitet. Njihova kombinacija sa toplim čajem je jako korisna.
  • Spavanje i odmor su neophodni za obnavljanje našeg organizma, spavajte 7 do 8 sati dnevno.
  • Smanjite stres, odvojite za sebe desetak minuta dnevno i ne razmišljajte ni o čemu što vas muči.Topla kupka i sauna ce Vas preporoditi.
  • Vežbajte redovno i umereno, tako se može podići imunitet za 50%.
  • Održavajte ličnu i higijenu prostora u kome živite.

zdrava ishrana
 Prirodni preparat PRIMED 1 forte ce vam omogućiti da Vaš imuni sistem održite na zavidnom nivou. Ovo je prirodno rešenje za jak imunitet. Ovaj prirodni preparat se preporučuje svima koji su izloženi povećanim naporima ( zaposleni, sportisti, đaci, studenti) kojima je potrebna povećana mentalna ili fizicka snaga. Takođe se preporučuje deci i starima za održavanje optimalnog nivoa imuniteta. Ovaj prirodni preparat je na bazi meda sa dodatkom polena i propolisa, brzo se apsorbuje i lako se vari.Za kratko vreme jača imunoloski sistem. Obiluje vitaminima B i C,mineralima i aminokiselinama, sadrzi belančevine i fermente. Ima jaka antivirusana,antibakterijska i antiparazitna dejstva i izbacuje ih iz organizma. Uzima se ujutru pola sata pre doručka i pola sata pre večere po jedna kašičica ovog prirodnog preparata. Primed 1 predstavlja idealnu hranu za vas imunitet.