PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Hrana koja dovodi do osteoporoze

 

 Gazirani-sok

Ako želite izgraditi ili održati vaše kosti jakima trebate jesti pravu hranu. Sa druge strane postoji hrana koja može doslovno oslabiti vaše kosti jer podstiče gubitak minerala ili blokira njihovu ugradnju u kosti slabeći normalnu funkciju vaših kostiju.

Pored svega ovoga neke od tih namirnica upotrebljavamo svakodnevno. Šest namirnica koje su neprijatelji naših kostiju i koje treba izbegavati jer dovode do osteoporoze su:

  • Gazirani napici sadrže fosfornu kiselinu koja ubrzava izbacivanje kalcijuma putem urina. Sa druge strane kada pijete gazirane napitke koji ne sadrže nikakve važne niti hranljive materije ne pijete mleko ili prirodne sokove koji ih sadrže.
  • So utiče na gubitak kalcijuma iz kostiju a to ih vremenom slabi. Na svakih 2300 mg natrijuma unetog preko soli gubite iz organizma 40 mg kalcijuma. Žene koje tokom menopauze jedu slanu hranu imaju manje kalcijuma u organizmu od žena koje ne jedu tako puno slanu hranu.
  • Kofein nije tako loš kao so ali im je dejstvo negde slično. Na svakih unetih 100 mg kofeina gubite u proseku 6 mg kalcijuma iz organizma. To nije tako mnogo ali može biti značajno ako uzimate velike količine kafe dnevno. Nije preporučljivo konzumirati više od dve šoljice ovog napitka dnevno da bi ste održali vaše kosti zdravima.
  • Vitamin A je koristan za jačanje vida i imuniteta ali i previše dobroga zna da šteti. Ako pijete previše multivitamina i uzimate previše namirnica sa ovim vitaminom mogli bi prekoračiti dozvoljenu dozu. Na višak vitamina A su naročito osetljive žene nakon menopauze. Ako prekorače dnevnu dozvoljenu dozu mogle bi imati dva puta više preloma nego druge žene. Zato pazite sa dodacima ishrani.
  • Aklohol blokira kalcijum tj. onemogućava njegova apsorpciju u organizmu. Osim toga preterano konzumiranje alkohola ometa funkcionisanje ćelija kostiju. Zato je kod alkoholičara usporeno zaceljivanje kostiju nakon preloma.
  • Hidrogenizovana biljna ulja u kojima je uništen vitamin K neophodan za zdravlje kostiju. Vitamin K se gubi u procesima hidrogenizacije u kojima se proizvodi margarin i druge industrijski proizvedene biljne masti. Najvažniji uzvor vitamina K je zeleno lisnato povrće kao i maslinovo ulje. Jedete li dovoljno zeleniša oko ovoga se ne trebate bojati. Imajte na umu da hidrogenizovana biljna ulja nisu dobra ni za krvotok, a neka istraživanja sugerišu da podstiču i nastanak raka.

Prirodni preparat, Primed 3 kreći se lako, je potpuno sigurno sredstvo i dodatak ishrani za jačanje kostiju, podsticanje pokretljivosti oslabljenih zglobova i otklanjanja simptoma osteoporoze, osteopenije i paradentoze. Ovaj preparat je na bazi vitamina, minerala kalcijuma i prirodnog meda. Zahvaljujući prisustvu meda apsorpcija kalcijuma u ovom preparatu je izvanredna i sa samo jednom kašičicom dnevno zadovoljava potrebe organizma za kalcijumom. Na taj način ovaj prirodni preparat obezbeđuje zdravlje vaših kostiju štiteći ih od nastanka osteoporoze.

Primed 3 kreći se lako

Primed 3 kreći se lako možete nabaviti u Primed biljnoj apoteci, ulica Vojvode Stepe 120 i u Primed Biošopu, Knez Mihajlova 21a, TC Milenijum.

Telefoni za informacije su:0113288948, 0113912431.

Cena preparata je 1390,00 din.