PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Znaci koji upozoravaju na sužene arterije

 aterosklerotski_plak

Mnogo se govori o prevenciji srčanih bolesti, na čelu sa srčanim udarom, koji su izbili na prvo mesto što se tiče smrtnosti u razvijenim zemljama sveta. Prevencijom srčanih bolesti sprečava se srčani udar. Prevencija je jako bitna, jer je dokazano da se skoro 90% srčanih udara može sprečiti samo usvajanjem zdravih životnih navika na duže staze.

Život može biti jako normalan i kvalitetan i sa ovim dijagnozama. Stručnjaci ističu da je bitno otkriti bolest što pre i na vreme krenuti sa zdravim životnim navikama.

Redovnom fizičkom aktivnošću, zdravom ishranom, prestankom pušenja i odbacivanjem drugih loših navika, možete ispraviti nepravdu nanetu vašem srcu i krvnim sudovima koja je nastala upornim zanemarivanjem sopstvenog zdravlja.

Bez obzira na životne navike, rizik od srčanog udara će uvijek postojati. Važno je da se upoznate sa simptomima suženih arterija, do kojih dovodi proces ateroskleroze i koje su čest uzročnik srčanog udara.

Erektilna disfunkcija

Muškarci imaju urođenu osobinu koji im može pomoći u otkrivanju rizika od nastanka srčanog udara. Kada je postizanje erekcije nemoguće ili otežano, to može biti znak aterosklerotično suženih arterija na području karlice. Sužena arterija ne dozvoljava dovoljan priliv krvi, što je u osnovi erekcije kod muškaraca.

Stručnjaci su utvrdili da nakon prvih znakova otežane erekcije imate u proseku 3 do 5 godina do srčanog udara, što je sasvim dovoljno da se problem otkrije i leči. Potrebno je otkriti koren problema pre nego što  posegnete za kratkotrajnim rešenjima koji donose kratkotrajno poboljšanje.

Nabori kože na ušima

Ovaj znak se često pripisuje samo procesu starenja. Stručnjaci su otkrili da ovi nabori nastaju zbog loše cirkulacije i slabe  ishrane kože na ušima, čemu je takođe uzrok začepljeni krvni sud. Ovo jeste neobičan znak, retko ko bi povezao te dve stvari, ali tačno je osobe sa ovom pojavom imaju veći rizik od srčanog udara.

Bolni grčevi u nogama tokom hodanja

Pušači su podložni nastanku ateroskleroze na arterijama nogu. Kod njih se nakon nekoliko pređenih metara i tokom penjanja uz stepenice javljaju bolovi u listovima. Ovaj simptom zahteva hitnu analizu, bez obzira javlja li se retko ili češće. Lekar treba da pregleda pulseve na arterijama nogu i izmeri pritisak na nogama. Oslabljeni pulsevi i nizak pritisak izmeren na arterijama nogu ukazuju na moguće aterosklerotično suženje arterije.

Gubitak kose

Kada muškarac naglo ostane bez kose ili se ona drastično proredi i pri tome ćelavost ne postoji u njegovim genima jeste nešto što treba ispitati. Ovo može biti znak i ukazivati na sužene arterije. Nedovoljna cirkulacija ne ishranjuje dovoljno folikul dlake, kosa se ne obnavlja i ne raste što dovodi do ćelavosti. Istraživanja su pokazala da veliki broj muškaraca koji ima problem sa ćelavošću ima aterosklerotično sužene arterije.

Prvi korak u lečenju ateroskleroze jeste fizička aktivnost,  zdrava ishrana i snižavanje nivoa holesterola i triglicerida u krvi. Naslage suvišnih masnoća u organizmu dovode do stvaranja aterosklerotičnih plakova i začepljenja krvnih sudova. Od ovoga kreću mnogo ozbiljnije boleti i komplikacije.

Prirodni preparat Primed 8 feropolis je potpuno prirodno sredstvo koje pročišćava krv i krvne sudove od suvišnih masnoća. Kopriva je poznato i priznato sredstvo u narodnoj medicini koje snažno čisti krvne sudove. Propolis i kopriva u njegovom sastavu, redovnom upotrebom, omogućavaju postepeno topljenje plaka sa zidova krvnih sudova, omogućavaju bolju cirkulaciju, kako u glavnim venama i arterijama tako i u perifernim krvnim sudovima.

 Primed 8 preparat

Preparat  Primed 8 feropolis možete nabaviti u Primed biljnoj apoteci, ulica Vojvode Stepe 120 i u TC Milenijum, Knez Mihajlova 21a, Primed biošop, lokal 54. Sve informacije možete dobiti na brojevima telefona: 0113288948 i 0113912431.

Cena preparata je 490.00 dinara.