PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Zbog čega je potrebno jesti seme bundeve?

seme bundeveSemenke mogu biti odličan izvor nutrijenata, a semenke bundeve su među najboljima. Seme bundeve se vekovima koristi u svrhu poboljšanja urinarnog i digestivnog zdravlja. Samo jedna porcja semenki bundeve obezbeđuje obilje nutrijenata kao što su magnezijum, cink, kalijum i gvožđe. Pored toga, seme sadrži i moćne antioksidante. Ovde su navedena neka korisna dejstva semenki bundeve, do kojih se došlo u različim studijama:

  1. Blagotvorno dejsvo na benigno uvećanje prostate (BPH)

Alternativna medicina preporučuje seme bundeve kao pomoćno sredstvo u tretmanu benignog uvećanja prostate. Upotreba semena olakšava simptome koji prate ovo stanje i time poboljšava kvalitet života.

  1. Pomaže regulaciju nivoa šećera u krvi

Seme bundeve je dobar izvor fenola i antioksidanata, koji blagotvorno utiču na nivo šećera u krvi.

  1. Deluje toksično na crevne parazite

Neka istraživanja pokazuju povoljno dejstvo semena bundeve u otklanjanju crevnih parazita, kao što su pantljičare.

  1. Nutritivna podrška obolelim od karcinoma

Seme bundeve nije lek za karcinom, ali može povoljno delovati kod obolelih od karcinoma dojke i prostate.

  1. Pozitivno deluje na srce

Moćni fitonutrijenti i omega 3 masne kiseline koje se nalaze u sastavu semena bundeve pozitivno deluju na kardiovaskularni sistem.

  1. Utiče na regulaciju masnoće u krvi

Rezultati nekih istraživanja ukazuju na povoljno dejstvo bundeve na održavanje nivoa holesterola u granicama normalnih vrednosti.

  1. Pomaže u postmenopauzalnom periodu

Kod žena u postmenopauzalnom periodu, može uticati na smanjivanje nekih simptoma, kao što su valunzi, glavobolje i bolovi u zglobovima.

Seme bundeve može se jesti čisto, ili kao dodatak salati. Postoji i u obliku putera, a dodaje se i u razne druge proizvode koji se koriste kao pomoćno sredstvo u tretmanu bolesti prostate i urinarnog trakta.

PRIMED 6 je prirodan preparat, napravljen po proverenoj recepturi, na bazi meda, polena, semenki bundeve i lekovitog bilja. Ne sadrži veštačke boje, konzervanse i druge aditive. Pomaže u tretmanu benignog uvećanja prostate i smanjuje tegobe koje prate infekcije mokraćnih puteva i mokraćne bešike. PRIMED 6 se preporučuje svim muškarcima starijim od 40 godina, zbog svog blagotvornog dejstva na zdravlje prostate.