PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Urinarne infekcije je bolje sprečiti nego lečiti

peršunInfekcije mokraćnih puteva su neugodne i bolne, ali uz nekoliko saveta možete ih lako sprečiti ili učiniti manje neprijatnim.
Infekcije mokraćnih puteva najčešće su uzrokovane bakterijom E. coli koja se može pojaviti bilo gde u mokraćnim putevima – bubrezima, mokraćnim kanalima ili bešici. Najčešće su infekcije bešike i mokraćnih kanala i one mogu se tretirati brzo i lako.
Infekcije mokraćnih puteva su neugodne, neprikladne i bolne, tako da bi ih trebalo lečiti odmah kako bi se izbegle ozbiljnije upale bubrega. Žene su osetljivije od muškaraca i podložnije urinarnim infekcijama zbog kraće mokraćne cevi tako da bakterije lakše dospevaju do bešike i izazivaju infekciju.
Simptomi koji ukazuju na upalu mokraćnih kanala su: učestalo mokrenje, osećaj peckanja prilikom mokrenja, bolno mokrenje, česta potreba za mokrenjem, pri čemu mokraća ne izlazi iz bešike, bolovi u donjem delu stomaka, bolovi u donjem delu leđa, blaga temperatura, umor, tamna, mokraća, neprijatnog mirisa sa primesama krvi.
Infekciju mokraćnih puteva sprečavate na prvom mestu unosom velikih količina vode, nezaslađenih čajeva kao i soka od brusnice. Konzumirajte što veću količinu špargli, šargarepu, zeleno povrće, lubenicu, grožđe, pasulj i hranu bogatu vitaminom C i E koja jača bubrege i mokraćnu bešiku, smanjuje iritacije i upalu mokraćnih puteva.
Izbjegavajte alkohol, pušenje, kofein, kiselu hranu, paradajz, brzu hranu i jako začinjenu hranu.
primed9m1Primed 9 brusnica je prirodan preparat, napravljen po proverenoj recepturi, na bazi meda, brusnice i lekovitog bilja. Ne sadrži veštačke boje, konzervanse i druge aditive. Ometa vezivanje bakterije E. coli za sluzokožu urinarnih puteva, čime smanjuje mogućnost razvoja infekcije. U slučaju već prisutne infekcije, pospešuje bržu eliminaciju bakterija i oporavak organizma. Posebno se preporučuje osobama ženskog pola koje imaju predispoziciju i česte pojave urinarnih infekcija. Primed 9 redovnom i kontinuiranom upotrebom sprečava nastanak urinarnih infekcija i skraćuje vreme njihovog trajanja. Može se koristiti samostalno i kao dodatak antibiotskoj terapiji urinarnih infekcija.