PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Upozoravajući znakovi osteoporoze

U povećanom ste riziku da razvijete osteoporozu ukoliko kod sebe prepoznajete sledeće situacije I faktore rizika:

Imali ste jedan ili više preloma u poslednje dve godine

Ukoliko se često dešavaju frakture usled povreda koje ne bi trebalo da rezultuju prelomom, znak je da imate proređene kosti. Npr. ako se desi da prelom nastane nakon pada na ravnom terenu, ne sa neke velike visine, treba pomisliti na osteoporozu.

Po prirodi ste slabije konstitucije

Mršavije osobe, tanjih kostiju i nerazvijenije građe, podložniji su bržem razvoju osteoporoze. To ne znači da osobe krupnije građe ne obolevaju od osteoporoze već je njima potrebno više vremena da nastupi značajna osteoporoza ukoliko ne nadoknađuju neophodne hranljive materije.

Ukoliko ste pušač

Pušenje i drugi toksini iz okoline štetno deluju po zdravlje kostiju. Nije dokazano da duvan direktno deluje na razređivanje kostiju, ali ipak statistike pokazaju povezanost između osteoporoze i pušenja.

Konzumirate alkohol

Preterane količine alkohola su loše po zdravlje kostiju. Alkohol izbacuje nutrijente neophodne za pravilnu izgradnju koštane mase kao što je kalcijum, magnezijum i drugi minerali. Pod rizikom ste ukoliko konzumirate više od dva pića dnevno. Unos većih količina alkohola dovodi do poremećaj kordinacije što vodi nestabilnosti i padovima.

Izbegavate mlečne proizvode

Mlečni preparati su se pokazali korisnim za zdravlje kostiju jer su veoma bogati kalcijumom, laktozom i vitaminom D. Na tržištu postoji mleko obogaćeno vitaminom D. Studije su pokazale da veliki broj ljudi ima nedostatak ovog vitamina u organizmu. Da bi se obezbedile dnevne potrebe ovim hranljivim materijama, za zdrave osobe dovoljna je jedna čaša mleka na dan.

Žene sa neregularnim menstrualnim ciklusima

Estrogen je hormon zadužen za regulaciju menstrualnih ciklusa. Smanjen nivo estrogena je odgovoran za izostanak ciklusa ili njegove nepravilnosti. Estrogen ima protektivno dejstvo na koštanu masu. Kod nedostatka estrogena, kosti su izložene povećanom riziku od osteoporoze.

Nasleđe –osteoporoza u porodici

Ukoliko neko od vaših bližih rođaka ima dijagnozu osteoporoze, postoji verovatnoća da ste i vi podložniji ovom oboljenju. U tom slučaju trebalo bi voditi računa o ishrani i obogatiti jelovnik namirnicama bogatim korisnim mineralima i vitaminima.

Imate poremećaj varenja ili ishrane

Ukoliko se nepravilno hranite postoji verovatnoća da ne unosite sve važne nutrijente neophodne za pravilnu izgradnju koštane mase. Ukoliko nedovoljno jedete i mršavi ste u vašem organizmu se ne proizvodi ni dovoljno hormona koji regulišu izgradnju kostiju.

Redukcija visine

Slabost kičmenog stuba i proređivanje mase kičmenih pršljenova izaziva gubitak na visini i bol u leđima. Ovo su takođe verovatni znakovi osteoporoze.

Primed 3 – kreći se lako je prirodan preparat na bazi meda i nutrijenata iz prirodnih izvora. Bogat je vitaminima i mineralima koji su neophodni za pravilnu izgradnju koštane mase. Sadrži idealnu proporciju hranljivih sastojaka, minerala i vitamina. Med kao podloga je odličan transporter jer omogućava skoro potpunu apsorpciju ovih supstanci i njihovo pravilno iskorišćavanje i ugradnju. Višemesečna pravilna upotreba ovog preparata omogućava pravilno obnavljane koštanog tkiva i gubitak simptoma nastalih kao posledica osteoporoze. Ovaj prirodan preparat poseduje i supstance koje deluju blagotvorno na zdravlje zglobova i na taj način poboljšava pokretljivost, olakšava kretanje i omogućava bolju funkciju koštano-zglobnog sistema. Bitno je još napomenutu da nema neželjenih efekata koji nastaju kao posledica farmaceutske terapije za osteoporozu.

primed3

 

Prirodni preparat Primed 3 možete kupiti u Primed biljnim apotekama ulica Vojvode Stepe 120, Primed Biošop, ulica Knez Mihajlova 21a, TC Milenijum, lokal 54, Primed Biošop 2, ulica Jurija Gagarina 151g, TC Piramida ,lokal10.

Telefoni za informacije: 0113912431, 0113288948, 0112168073