PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Uloga fitoterapije u lečenju urinarnih infekcija.

eserihija

Escherichia coli je bakterija koju normalno nalazimo u probavnom traktu i ona je normalni deo aerobne flore ljudskog tela. Najveći broj ovih bakterija se nalazi u našim crevima. Ovo je njeno normalno stanište i E.coli u crevima ne izaziva bolest, već doprinosi normalnom funkcionisanju creva i varenju hrane. Ponekad se desi da se ova bakterija prenese iz debelog creva u mokraćne kanale, pluća ili žučne puteve gde ona postaje patogena i izazove bolest.
Najčešća neželjena infekcija je u mokraćnim kanalima, gde ova bakterija izaziva infekciju praćenu peckanjem i bolnim mokrenjem, učestalo mokrenje, bolove u donjem delu stomaka, bolove u predelu slabina kada se upala proširi i na bubrege, povećanu telesnu temperatura i krv u mokraći.
Infekcija E. coli se najčešće javlja u periodima oslabljenog imuniteta, u starosti, trudnoći, detinjstvu i kod osoba koje već boluju od neke druge ili hronične bolesti Kod njih bakterija može, usled oslabljene imune odbrane preći u krv i izazvati ozbiljnu sepsu.
Da bi se dokazala infekcija, potrebno je uraditi kompletnu krvnu sliku, pregled urina i ako se u njemu pronađu bakterije potrebno je uraditi antibiogram i urinokulturu. Antibiogram nam pokazuje koji antibiotik najbolje deluje na bakteriju koja je otkrivena urinokulturom (porasla je na hranljivoj podlozi). Za terapiju se izabira antibiotik koji ima najjače dejstvo na bakteriju.
Uloga fitoterapije u lečenju bakterije E. Coli
Čaj može pomoći u lečenju bakterije E.coli  jer sa uzimanjem veće količine tečnosti povećava količina mokraće kojom se izbacuje i deo bakterija. Takođe, uz upotrebu odgovarajućeg čaja, kupki i obloga možete se u potpunosti rešiti bakterije E.coli. Interesantan je podatak da čaj svojim diuretskim, antibakterijskim i dezinficirajućim dejstvom  deluje i na bakteriju E. coli , Proteus i na sve prisutne patogena bakterije.Ovo znači da čaj ima širok spektar dejstva.
Veoma često pacijenti imaju hronične infekcije mokraćne bešike ili celog urogenitalnog trakta koje traju od tri do neverovatnih 30 godina.Probali su u terapiji sve moguće antibiotike, ali zbog razvoja rezistencije ili otpornosti na antibiotike,  bakterije i dalje ostaju prisutne i prave im veće ili manje probleme. Često se dešava da bakterija E.coli na neko vreme nestane , ali je zamene druge bakterije (Enterococcus, Ureaplasma, Proteus, Mycoplasma, Chlamydia i sl.),a onda se opet vrati E.coli i bude pozitivna u mokraći. Tako se infekcije stalno smenjuju i komplikuju jedna drugu.
Pored propisanih lekova i fitoterapija daje rezultata, tako da se ova dva načina lečenja često kombinuju i dopunjuju. Takođe, određene higijenske mere mogu pomoći u eridikaciji bakterije E. coli. Neophodno je dobro održavati ličnu higijenu jer se bakterija E.coli najčešće penje sa kože analnog predela do mokraćne bešike i bubrega i izaziva infekcije.
Dokazano povoljno dejstvo na bakteriju E. coli pokazala je biljna mešavina preslice, breze, šipka, troskota… Važno je biti uporan i dnevno unositi po litru čaja na dan. Vrsta čaja i naročito njegova doza se menjaju zavisno od uzrasta i opšteg stanja organizma. Čajevi nemaju negativno dejstvo na želudac i jetru, a terapije čajem je potrebno pridržavati se tri meseca bez prekida.Često pitanje roditelja je može li njihovo dete starosti tek dva ili tri meseca da pije čaj kod upale bešike. Kako mogu antibiotike, tako mogu konzumirati i čaj, ali sa prilagođenom dozom leka, što preporučuje stručnjak.
Primed 9 brusnica je 100% prirodni i organski preparat koji se preporučuje kod čestih infekcija urinarnog sistema bakterijama E.coli, Proteusom, Enterococcusom, Ureaplasmom… i to kao samostalno sredstvo za lečenje urinarnih infekcija i kao dodatak antibiotskoj terapiji koji je odredio lekar. Kako su urinarne infekcije uporne i često se vraćaju ovaj preparat se preporučuje kao preventiva i sprečavanje ponovnog javljanja infekcije. Primed 9 brusnica je brižljivo koncipiran i u svom sastavu sadrži biljke koje dokazano pomažu kod stanja upornih urinarnih infekcija. U ovom preparatu su udružena lekovita dejstva brusnice, kantariona i hajdučke trave u lečenju urinarnih infekcija.Apsorbciju lekovitih sastojaka olakšava med koji čini osnovu Primed 9 preparata.

Primed 9 brusnica

Telefoni za informacije su:  011 3912431, 011 2168073, 011 3288948.