PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Prijateljski saveti kardiologa za zdravo srce

kardiolog

Ovo su saveti koji će vam kardiolog prijateljski preporučiti u smislu produženja života i očuvanja zdravlja vašeg srca i krvnih sudova.
SAVET br.1.
Samo umereno sa fizičkom aktivnošću!
Mnogo je fanatika koji su opsednuti vežbanjem i koji ne mogu da zamisle dan, a da ne istrče maraton. Međutim, jedno od istraživanja je pokazalo da ako trčite nedeljno više od 25 km možete naškoditi vašem srcu. Prekomerno trčanje utiče negativno na srčane mišiće. Čak je istaknuto da neke kardio vežbe, ako se ne rade sa merom i pravilno, mogu imati negativne posledice na srce. Prema tome , ako želite da trčite to radite četiri dana nedeljno, ostala tri dana hodajte, savet je jednog poznatog američkog kardiologa.
SAVET br 2.
Ako želite dugo da živite, nemojte biti ranoranilac.
Da bi ste osigurali dug život i zdravo srce, nemojte ustajati pre pet sati. Kod većine ljudi biološki sat se resetuje oko pet sati ujutru. Ako se budite pre toga, hormoni stresa koji se luče rano ujutru, vam mogu doći glave. Navika da se ne budite pre pet sati neće negativno uticati na vašu karijeru, ali će vam zasigurno sačuvati srce.
SAVET br. 3
Ne uzimajte hormonsku kontracepciju posle 40-te godine.
Kako ulazite u zrelije godine, treba obratiti pažnju da estrogen može potencijalno naneti štetu vašem srcu. Neke žene ne razmišljaju o tome prilikom izbora kontracepcije, ali anti-bebi pilule mogu dovesti do povećanog stvaranja krvnih ugrušaka, koji pak mogu dovesti do srčanog ili moždanog udara kod žena između 35-te i kasnih 40-tih godina života. Nakon prestanka uzimanja antibebi pilula hormoni se uravnoteže brzo i rizik od moždanog i srčanog udara prolazi u roku od 6 nedelja.
SAVET br. 4.
Izbegavajte gazirane napitke u širokom luku.
Poznato je da gazirana pića u malim količinama nisu toliko štetna. Ali ako vam konzumiranje, čak i te male količine gaziranih napitaka pređe u svakodnevnu naviku, možete povećati sopstveni rizik od srčanog udara. Liimenka slatkog gaziranog pića u sebi sadrži oko 14 kašičica šećera. Ovaj tekući šećer se odmah apsorbuje i brzo podiže nivo šećera u krvi. Sve to može da ima dalekosežne posledice na srce i krvne sudove u smislu razvoja dijabetesa i njegovih posledica, ateroskleroze i dr. Savet je da što pre i zauvek prestanete sa konzumiranjem gaziranih napitaka.
SAVET br 5.
Obezbedite sebi dovoljno odmora.
Jedno istraživanje je pokazalo da više od 11 radnih sati dnevno povećava rizik od srčanih oboljenja za 67 posto. Ako ne nađete dovoljno vremena za odmor i punjenje baterija, hormon stresa,  kortizol,  može povećati rizik od nastanka srčanih smetnji. Organizujte vreme, otputujte negde daleko od svakodnevnih obaveza, ne ostajte prekovremeno na poslu…
SAVET br 6.
Konzumirajte Primed 11 kardio!

Primed 11 kardio je prirodni dodatak ishrani u čijem sastavu su objedinjena lekovita dejstva meda, kakaa, cimeta i gljive kordiceps. Primed 11 kardio blagotvorno deluje na kardiovaskularni sistem u celini. Obilje kalijuma u ovom preparatu pozitivno utiče na pravilan srčani rad. Bogat je antioksidansima koji poboljšavaju elastičnost krvnih sudova i popravljaju cirkulaciju, štite od bolesti krvnih sudova, podižu imunitet i vitalnost organizma u celini. Konzumiranje ovog preparata popravlja raspoloženje, memoriju i koncentaciju. Uz pomoć njega ćete na zdrav i nadasve prirodan način sačuvati zdravlje vašeg srca.

primed-11-