PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Sve dobrobiti cimeta!!!

cimet_slika

Sprečava nastanak krvnih ugrušaka

Cinamaldehid je ulje cimeta koje može sprečiti nastanak krvnih ugrušaka tako da smanjuje hroničnu upalu u telu, sprečava otpuštanje masnih ćelija u krvne žile i razređuje krv, čime je njen protok telom značajno olakšan.

Smanjuje hroničnu upalu u telu

Hronična upala u telu nastaje iz raznih razloga, a može povećati rizik od nastanka raznih bolesti, uključujući bolesti srca, rak i srčani udar. Cimet ima protivupalno delovanje, stoga je odličan dodatak svakodnevnoj ishrani.

Antimikrobno delovanje

Naučnici su dokazali da cimet može značajno usporiti rast i razvoj bakterija i gljivica, a istraživanja su dokazala da je samo 1/2 kašičice cimeta dnevno sasvim dovoljno da smanjite rizik od nastanka infekcija u telu.

Regulacija krvnog šećera

Cimet ima moćna antioksidacijska svojstva i pomaže u kontroli šećera u krvi i reguliše oslobađanje insulina u telu, što je od velike važnosti za osobe koje pate od dijabetesa tipa 2. Samo 1 gram cimeta dnevno će regulisati nivo šećera, triglicerida, LDL holesterola i ukupnog holesterola.

Pospešuje funkcije mozga

Naučnici su dokazali da cimet pospešuje sledeće funkcije mozga:

  • koncentracija
  • pamćenje
  • brzina rada na računaru
  • produktivnost

Štiti zdravlje probavnog sistema

Cimet je odličan izvor vlakana, kalcijuma i određenih minerala, kao što je mangan. Cimet će podstaći oslobađanje viška soli iz tela, ubrzati rad probavnog sistema i smanjiti rizik od nastanka raka debelog creva.

Mere opreza

Naučnici ističu da nije dokazano da cimet ima štetno delovanje na zdravlje pojedinih ljudi, ali neke osobe trebaju da obrate posebnu pažnju. Pre početka svakodnevne konzumacije cimeta se posavetujte sa lekarom ako:

  • ako ste trudni
  • dojite
  • stariji ste od 60 godina
  • uzimate lekove za regulaciju krvnog pritiska i holesterola.

Primed 11

Primed 11 kardio je jedinstvena mešavina sastojka koji blagotvorno deluju na čitav kardiovaskularni sistem. Kombinacija cimeta, kakaoa, meda i lekovite gljive kordiceps smanjuju krvni pritisak, poboljšavaju cirkulaciju, smanjuju rizik od srčanog i moždanog udara, regulišu i smanjuju aritmije. Takođe, redovnom upotrebom regulišu dva najčešća faktora rizika za kardiovaskularne bolesti, povišene masnoće i šećer u krvi.

Primed 11 kardio možete kupiti u Primed Biljnoj apoteci, ulica Vojvode Stepe 120, u Primed Biošopu, ulica Knez Mihajlova 21a, TC Milenijum, lokal 54, Primed Biošop 2, ulica Jurija Gagarina 151g, TC Piramida , lokal 10.

Telefoni za informacije: 0113912431, 0113288948, 0112168073.