PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Sedam znakova srčanog udara kod žena

Simptomi infarkta miokarda ili srčanog udara su različiti kod muškaraca i kod žena. Stručnjaci ističu da se simptomi srčanog udara koji se javljuju kod muškaraca pre samog srčanog udara, ne javljaju i kod žena. Izuzetno jak pritisak u grudima je jedan od simptoma koji se ne javlja u istoj meri kod muškog i ženskog pola. Izuzetno je važno poznavati i uočiti simptome i znake srčanog udara jer se on može desiti u bilo kom trenutku. Znaci srčanog udara koji se javljaju prvenstveno kod žena su:
Neobjašnjiv umor
Više od 70% žena se žali na veliki i neobjašnjiv umor  danima i nedeljama pre srčanog udara. Žena se iznenada oseti jako iscrpljenom, čak i posle najmanje fizičke aktivnosti poput ustajanja sa stolice i odlaska u toalet. Simptomi i iscrpljenost su slični onima kao kod gripa..
Otežano uspavljivanje
Ako imate poteškoća sa uspavljivanjem, to može biti znak predstojećeg srčanog udara. Teško je prepoznati ovaj znak jer on može biti uzrokovan i drugim razlozima. Ako vas muči poremećaj spavanja bez nekog objašnjivog razloga, ovo vas može upozoravati na mogući srčani udar. Jedna studija je potvrdila da je skoro polovina žena koja je imala srčani udar pre toga imala neki poremećaj spavanja.
Bol
Ako ste osetili bolove u vilici, leđima, vratu, to može biti znak srčanog udara. Žene obično ne osećaju izuzetno jak bol  u grudima i ramenima kao muškarci, ali imaju osećaj stezanja u vilici koji se spušta niz vrat. Ovaj blagi bol se može proširiti na rame na levoj strani tela. Pritisak u grudnoj kosti i gornjem delu leđa je takođe znak srčanog udara kod žena.
Kratkoća daha
Mnoge žene prijavljuju zadihanost koja se javlja danima i nedeljama pre srčanog udara. Više od polovine žena imaju problem sa kratkoćom daha pre srčanog udara. One navode da imaju teškoće pri govoru  i nemogućnost da uhvate vazduh. Ovo je jedan od najčešćih ranih simptoma srčanog udara kod žena.
Loše varenje i mučnina
Mučnina i gađenje su simptomi koji se često javljaju kod žena pre srčanog udara. Žene imaju mučninu i povraćaju neposredno pre srčanog udara.
Stres i anksioznost
Žene se osećaju napeto, potišteno i uznemireno u vremenu pre nastanka srčanog udara. Anksioznost je čest simptom srčanog udara i njega ima oko 30 % žena pre samog udara. Ovo je opisano od strane nekoliko žena kao  strah od predstojećeg kraja života.
Iznenadno znojenje
Iznenadno znojenje bez ikakvog vidljivog razloga nije dobar znak i može biti indikator predstojećeg srčanog udara. Više od 40 % žena se oseća ošamućeno i obliva ih hladan znoj, neposredno pre srčanog udara. Pozovite hitnu pomoć ako osetite naglu ošamućenost i vrtoglavicu , ovi simptomi se ne trebaju zanemarivati.

 Primed 11 kardio

Ovo je potpuno prirodan preparat na bezi meda sa dodacima: kakaoom, cimetom i gljivom kordiceps koji zajedno čuvaju vaše srce i krvne sudove i prenetivno deluju na nastanak srčanih problema. Njegovi sastojci pročišćavaju krvne sudove, smanjuju masnoće u krvi, uravnotežuju krvni pritisak, sprečavaju pojavu aritmija, tako da se višemesečnom upotrebom Primed 11 kardio preparata značajno redukuju srčani problemi i smanjuje se rizik od srčanog udara.

primed11m

Prirodni preparat Primed 11 kardio možete nabaviti u Primed Biljnoj apoteci i u Primed Biošopovima. Cena preparata je 990,00 din.

Telefoni za informacije 0113912431, 0113288948.