PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Prirodno rešenje za kašalj

primed2dišilako

Kašalj je refleks koji pomaže plućima da se oslobode stranih čestica koje iritiraju sluznicu disajnih puteva.

Šta izaziva kašalj?

U većini slučajeva kašalj se javlja kao posledica kratkotrajnih bolesti disajnih puteva, kao što su prehlade, bronhitis i grip.

Hronični kašalj sa druge strane uzrokuju

 • astma
 • alergije
 • hronične opstruktivne bolesti pluća
 • gastroezofagealni refleks

Isto tako, hronični kašalj može biti prouzrokovan pušenjem i nekim lekovima.

Prirodni lekovi za kašalj

Iako ne leče uzrok nastanka kašlja, ovi prirodni lekovi su se pokazali efikasnim u prirodnom smirivanju kašlja.

 1. MED – u mnogim studijama je potvđena delotvornost meda na ublažavanje kašlja. Naime, on utiče tako što smanjuje javljanje i ozbiljnost kašlja i pokazao se mnogo efikasnijim od lekova koji se prepisuju za smirivanje kašlja. MED je bogat vitaminima, mineralima, antioksidansima i antibakterijskim komponentama i kao takav može biti  od pomoći i kod stanja koja izazivaju kašalj, jer se dugo med koristio kao prirodno rešenje za infekcije, prehlade i grip. Naš preparat PRIMED 2 je potpuno prirodno sredstvo na bazi meda i kalcijuma, koji na prirodan način pozitivno deluje na tegobe koje nastaju kao posledica oboljenja disajnih puteva. Sadrži mnoštvo korisnih materija koje stimulišu rad disajnih organa i poseduje svojstva antiseptika, te uspešno sanira respiratorne infekcije. 

  Primed 2 diši lako uspešno  otklanja simptome astme, bronhitisa, alergijskog rinitisa, sinusitisa i pušačkog kašlja.

   

  • Podstiče izbacivanje gustog sekreta
  • Ublažava gušenje
  • Umiruje kašalj
  • Regeneriše oštećene bronhije

   

 2. Ekstrat belog sleza deluje umirujuće na suv, iritirajući kašalj
 3. Divizma – dostupna je u obliku pastila, praha i suplemenata. Za divizmu se smatra da sadrži supstance koje deluju umirujuće (supstance koje ublažavaju iritaciju i inflamaciju u grlu) i tzv. ekspektoranse ( supstance koje razređuju mukus i omogućavaju lakše iskašljavanje gustog sekreta iz disajnih puteva)

Kućni saveti za kašalj

Uzimanje dovoljne količine tečnosti i toplih napitaka olakšaće razvodnjavanje gustog sekreta i ublažiće iritaciju grla. I još jedan prirodan način koji pomaže u oslobađanju disajnih puteva je inhalacija bosiljkom i žalfijom.