PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Navike koje pomažu u borbi protiv raka

dobre navike

 

Redovno doručkujte i smanjićete rizik od raka jednjaka za 20%.

Osobe koje redovno doručkuju imaju pet puta manje šanse da dobiju karcinom jednjaka od onih koji to ne čine. Razlog tome je to što hrana neutrališe dejstvo kiseline na sluzokožu želuca i sprečava vraćanje kiseline iz želuca u jednjak nakon noćnog sna. Takođe, nikako nemojte spirati tu kiselinu vrućim čajem ili kafom jer time ćete još više iziritirati jednjak, što će dovesti do mutacija normalnih ćelija u maligne. Istraživanja su pokazala da osobe koje piju vruć čaj na prazan stomak četiri puta češće obolevaju od raka jednjaka nego ljudi koji vole mlak ili hladan čaj.

Jedite ribu svaki drugi dan i smanjićete rizik od raka želuca za 30%.

Redovno konzumiranje ribe smanjuje opasnost od raka debelog creva, želuca i jednjaka za 30 do 50%, a može da smanji rizik i od raka dojke. Tajna je u tome što riblje ulje smanjuje nivo arahidonske kiseline, koja u kombinaciji sa drugim supstancama u telu izaziva rak.

Ostavite pušenje i za 90% smanjite rizik od raka pluća

Ovo nije novina pošto se zna da je pušenje uzrok raka pluća u preko 80% slučajeva. Čim prestanete sa ovom opasnom navikom smanjujete rizik od bolesti.

Posle pet do deset godina nakon ostavljanja cigareta rizik od raka pluća ste smanjili za 90%. Prestanak pušenja dramatično smanjuje rizik i od raka usne duplje, grla, dojke, grlića materice, želuca, bešike, bubrega, pankreasa, krvi..,

Pola sata šetnje dnevno smanjuje rizik od raka debelog creva za 50%

Ovde se računa svako moguće kretanje, po kući, kancelariji, šetnja psa… Svako kretanje ubrzava peristaltiku creva čime se bolje izbacuje zaostaci svarene hrane i toksičnih materija iz tela. Kao što voda ispira otrove iz bešike, tako fizička aktivnost ubrzava čišćenje digestivnog trakta. U borbi protiv raka kretanje je moćno oružje jer je trećina slučajeva raka dojke, organa za varenje i bubrega izazvano viškom kilograma. Potrudite se da vežbate makar malo i to svakog dana.

Jedite svakodnevno zeleno i narandžasto povrće i za 50% smanjite rizik od raka grlića materice.

Zeleno i narandžasto povrće je prepuno antioksidanasa koji napadaju humani papiloma virus (HPV), koji je na prvom mestu kao izazivač raka grlića materice. I druge vrste voća i povrća su antikancerogene. Pet porcija voća i povrća dnevno smanjuju rizik od svih vrsta raka za 20%.

Dojite vašu bebu što duže i smanjite rizik od raka dojke za 11%

Ako dojite vašu bebu makar 12 meseci imate za 11% manji rizik od raka dojke. Svako sledeće dete po redu smanjiće taj rizik za još 7%. Objašnjenje se krije u tome što su tumori dojke povezani sa visoim nivoima estrogena. Dojenje smanjuje nivo estrogena u krvi i menja strukturu tkiva dojke čime one postaju otpornije na kancerogene promene. Ovom navikom štitite ne samo sebe već i svoje ćerke. Istraživanja pokazuju da žene koje su sisale imaju trostruko manji rizik da obole od raka dojke od onih koje su hranjene kao bebe veštačkim mlekom. Navika koja vam takođe pomaže jeste redovni samopregled dojki da bi se utvrdilo postojanje čvorića ili zadebljanja kojih tu nije bilo.

Pijte dovoljno vode i smanjite rizik od raka bešike za 50%

Ovo je najjednostavniji način prevencije koji je dosada otkriven. Objašnjenje je takođe jednostavno: voda spira kancerogene materije iz bešike i tako smanjuje dužinu kontakta kancerogenih materija sa zidom bešike. Najbolje je da 10 čaša vode rasporedite na ceo dan. I druge vrste tečnosti koje nemaju kalorije ni šećere takođe mogu da vas zaštite.

Uzimajte antibebi pilule i za 50% smanjite rizik od raka jajnika.

Uzimanjem antibebi pilula u periodu dužem od pet godina, rizik od raka jajnika vam se smanjuje za 50%. Razlog ovome je zaustavljanje ovulacije,a broj ovulatornih ciklusa je povezan sa rizikom od raka jajnika. Porođaj smanjuje takođe pomenuti rizik, iz istih razloga. Kontraceptivne pilule smanjuju i rizik od karcinoma endometrijuma i raka creva za 20%.

Redovnim uzimanjem preparata Primed 13 kordiceps smanjujete rizik od svakog oblika raka. Lekovita gljiva kordiceps u njegovom sastavu obiluje moćnim antioksidansima, beta-karotenom, vitaminima C i E, koenzimom Q 10, imunomodulatornim polisaharidima koji menjaju imuni odgovor u cilju izbegavanja bolesti. Delovanjem na žlezdu epifizu podstiče proizvodnju melatonina, hormona sreće, univerzalnog antioksidanta sa moćnim delovanjem protiv nastanka i u suzbijanju ćelija raka.

 Primed 13

Cena preparata Primed 13 kordiceps je 2890,00 din.

Informacije na brojevima telefona: 0113288948, 0112168073,0113912431.