PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Kako da se ugrejete i poboljšate cirkulaciju?

hllllKoliko puta vam se zimi desilo da uđete u kuću toliko promrzli da gotovo ne osećate šake i stopala. Šta god da obučete, bude vam hladno, treba vam dosta vremena da se ugrejete kada uđete u toplu prostoriju. Šake su vam hladne i leti, retko se znojite, čak i kod većeg fizičkog napora.
Najverovatnije se radi o lošoj cirkulaciji, koja nastaje onda kada vene i arterije izgube elastičnost, što otežava protok krvi kroz telo. Simptomi loše cirkulacije obuhvataju čitav niz tegoba, od vrtoglavice, utrnulosti, bolova u nogama pri hodanju, umora… Ove simptome nikako ne treba ignorisati jer mogu dovesti do ozbiljnih zdravstvenih poremećaja, kao što su visok krvni pritisak, moždani i srčani udar…
Loša cirkulacija je najčešća kod mladih žena. Njeni uzroci mog biti i nedostatak fizičke aktivnosti, visok nivo holesterola, ishrana siromašna vlaknima, preterivanje sa masnom hranom, pušenje, svakodnevno nerviranje…
Kod starijih osoba, uzrok loše cirkulacije je povezan sa aterosklerozom. Lošu cirkulaciju u perifernim delovima tela, kao što su stopala i šake, pacijent primećuje kao osećaj hladnoće na rukama ili nogama, najčešće na listovima… Bol u nogama najčešće iščezava nakon kraćeg odmora, ali čim se pacijent pokrene, oni se ponovo jave. Zdrav način života koji se bazira na redovnoj ishrani, fizičkoj aktivnosti i eliminaciji stresa, ključan je za poboljšanje cirkulacije u nogama i prevenciji potencijalnih težih bolesti.
Posledice loše cirkulacije u nogama mogu biti katastrofalne. Ukoliko se na vreme ne javite lekaru, posledice mogu dovesti do gangrene i čak do amputacije noge. Čim osetite glavne simptome, bol i hladnoću, treba da odete lekaru, koji će odrediti adekvatnu terapiju. Najbolja metoda za trenutno poboljšanje cirkulacije jeste hodanje. Bol, nezavisno od toga gde se javlja, u natkolenicama, potkolenicama, stopalima, može da umine nakon odmora, ali se ponovo javlja čim počne nova aktivnost. Savet pacijentima, je da i u trenutku kada osećaju bol, budu uporni i šetaju što više.
Pored toga, lekari preporučuju što više voća i povrća, dosta tečnosti u vidu čajeva i prirodnih sokova, kao i što manje kafe i alkohola, naročito u zimskom periodu. Naravno, detaljan zdravstveni pregled je najbolji način da se na vreme dijagnostikuje problem loše cirkulacije.
osmicaPrimed 8 feropolis je prirodan preparat koji predstavlja kombinaciju propolisa i koprive, u alkoholnom rastvoru. Propolis i kopriva ispoljavaju sinergično dejstvo na postepeno topljenje plaka sa zidova krvnih sudova i na taj način omogućavaju bolju cirkulaciju kako u glavnim venama i arterijama tako i u perifernim krvnim sudovima. Redovnom upotrebom preparat i odgovarajućim životnim navikama smanjuje se verovatnoća javljanja neželjenih posledica loše cirkulacije.
Preporučuje se za:
prevenciju aterosklerozi
smanjivanje triglicerida u krvi
smanjivanje holesterola u krvi
poboljšanje cirkulacije.