PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Hrana koja izgladnjuje ćelije raka


Uznemiravajuće su činjenice da se mikroskopski vidljiv rak, koji se sastoji od svega nekoliko ćelija veoma često javlja. Nedavna studija na ženama iznad 40 godina starosti je pokazala da preko 40% njih ima mikroskopski vidljiv rak dojke. Šokantnija je činjenica da će čak 100 % osoba imati mikroskopski rak štitne žlezde.
Mikroskopski tumor može rasti i do 16000 puta u odnosu na svoju prvobitnu veličinu za period od 2 nedelje. Novi način sprečavanja nastanka raka se naziva anti angiogeneza. Ovaj novi pristup sprečavanju nastanka raka označava da, menjajući navike u ishrani menjate i svoju unutrašnju sredinu koja onemogućava ćelijama raka da se razmnožavaju.
Određene namirnice, ako se jedu u odgovarajućim porcijama i dovoljno često mogu dovesti do toga da ćelije raka gladuju, čime se sprečava njihovo umnožavanje. Sledećih 5 namirnica može sprečiti rast kancera:
1. Kineski kupus sadrži supstancu brasinin, koji je moćan borac protiv raka. Takođe ga sadrže i brokoli, karfiol, prokelj. Kineski kupus u ovom slučaju treba jesti 3 puta nedeljno, porcija je oko pola šolje da bi se postigao efekat.
2. Kuvani paradajz ima veći efekat u borbi protiv raka nego sirov. Oba sadrže supstancu likopen. Zagrevanjem ova supstanca menja hemijsku strukturu i biva dostupnija vašem telu. Trebalo bi da jedete 3 puta nedeljno, pola šolje kuvanog paradajza po obroku.
3. Riba iverak je jako bogata omega-3 masnim kiselinama i ima nizak nivo žive. Idealno je jesti je jednom nedeljno.
4. Jagode su prepune antioksidanasa koji su borci protiv raka. Optimalna doza je šolja jagoda zajedno svakodnevno.
5.Artičoke sadrže tri važne molekula koji imaju antikancerogeno dejstvo. Uzimajte dnevno po četvrtinu šolje za optimalan rezultat.