PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Kako brza hrana utiče na varenje i stvara nelagodnost u stomaku?

Kiosci sa brzom hranom su na svakom koraku, pa se, umesto nečeg zdravijeg, biraju  pljeskavica, pecivo ili pica. Mladi često koriste brzu hranu iz razloga što im je ona lako dostupna, odmah je pored škole i zbog aditiva, gladno dete će joj teško odoleti. Brza hrana je ukusna, sjajno izgleda i nadohvat ruke nam je kad poželimo. Brza hrana je uglavnom masna. Zbog toga što sadrži dosta masti ona ima i veliku kalorijsku vrednost i to joj i daje osjećaj sitosti. Brza hrana nam samo prividno štedi vreme, pošto nam skraćuje život ubrzanom aterosklerozom, većom šansom da dobijemo srčani i moždani udar ili rak.
brza hrana
Ubrzo nakon uživanja u prelepom ukusu i mirisu brze hrane, počinju prve tegobe. Nadimanje, više gasova nego obično, bolovi u stomaku koje stvaraju nagomilani gasovi i iritirana sluzokoža celog sistema za varenje. Sve tegobe koje su postojale u želucu ili crevima, sada postaju jače. Brza hrana sadrži vrlo bolukusnu, krajnje nezdravu, kombinaciju prostih šećera sa koncentrovanim belančevinama i mastima. To su pice, sva testa koja se listaju (slatka i slana) i sva pohovana hrana. U želucu takvi šećeri prelaze u kiseline a belančevine trule. Kiselina u želucu raste. Ceo organizam postaje kiseliji i usporava se metabolizam. A to je tek početak. Takva hrana dalje odlazi u dvanaetopalačno i tanko crevo, gde se crevni sokovi iz sve snage trude da svare tu hranu. Nedovoljno svarena hrana pravi nadimanje, mučninu, podrigivanje, a kada stigne u debelo crevo, pravi mnogo više gasova nego inače. Ukusna lisnata testa, koja se tope u ustima, prepuna su masti. Nesvarena mast koja stigne u debelo crevo snažno ga iritira i tera da se grči, a to boli. Posebno je opasna pržena mast, jer na temperaturi prženja mast u dodiru s vazduhom stvara kancerogena jedinjenja.

Za lakše varenje i smirivanje stomačnih tegoba nastalih kao posledica neodgovarajuće ishrane, preporučujemo preparat Primed 12 aniropolis. Ovaj prirodni preparat deluje protiv nadimanja, umiruje grčeve, jača želudac i pospešuje varenje.Eliminiše mučninu nastalu zbog previše masne hrane, jakih začina ili preprženih jela. Ujedno deluje na smanjivanje apetita. Takođe, pokazao se uspešnim i u pospešivanju cirkulacije i uklanjanju celulita. Deluje tako što greje ceo organizam i na taj nacin smiruje stomak,deluje protiv nadimanja-otklanja gasove,pomaze kod bolova u zeludca,smiruje proliv, povracanje, mucnine. Takodje, dobro deluje i na rad zuci.

Preporučena doza 3 puta po 15 kapi dnevno. Nakapati u kašičicu meda, kocku šećera ili čaj.

primed12

Neto: 50ml.

Količina: tretman za mesec dana.

Cena: 790 dinara

Prirodni preparat Primed 12 možete kupiti u Primed biljnim apotekama ulica Vojvode Stepe 120, Primed Biošop, ulica Knez Mihajlova 21a, TC Milenijum, lokal 54, Primed Biošop 2, ulica Jurija Gagarina 151g, TC Piramida ,lokal10.

Telefoni za informacije: 0113912431, 0113288948, 0112168073