PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Hipertenzija – povišen krvni pritisak

Hipertenzija – povišeni krvni pritisak
Hipertenzija je najčešća kardiovaskularna bolest savremenog doba. U najvećem broju slučajeva – 95%, zastupljena je esencijalna hipertenzija – bez jasno definisanog uzroka, ali čijem nastanku doprinosi veliki broj faktora među kojima ishrana uzima jedan od najznačajnijih udela. U ostalih 5% slučajeva hipertenzija nastaje kao posledica velikog broja oboljenja različitih sistema i organa, i tu je reč o sekundarnoj hipertenziji. Epidemiološke studije uvek sistematski upozoravaju da je arterijski pritisak kod onih koji se biljno hrane niži nego kod onih koji se hrane mesom. Ako tome i nije lako utvrditi tačan uzrok, pomenute studije ukazuju na to da komponente proizvoda životinjskog porekla, pre svega protein i masnoće, mogu uticati na arterijski pritisak kod pojedinaca koji se obilno hrane. U ovom izveštaju se preporučuje, da bi se izbegao i povišeni krvni pritisak i gojaznost, prelazak na režim ishrane siromašan mastima, a bogat složenim ugljenim hidratima (integralne žitarice), maksimalno smanjenje potrošnje alkohola, duvana i soli.
PRIMED 8 FEROPOLIS je tinktura na bazi propolisa i lekovitog bilja sa dodatkom gvožđa. Preporučuje se za regulisanje nivoa triglicerida i holesterola u krvi, prevenciju i terapiju ateroskleroze i za poboljšanje periferne cirkulacije.
PRIMED 11 KARDIO je dijetetski suplement na bazi meda koji u svom sastavu ima kakao, cimet i kordiceps. Svi sastojci ponaosob blagotvorno utiču na kardiovaskularni sistem, te je pogodan za osobe obolele od hipertenzije.
hipertenzija