PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Helicobacter pylori uzročnik anemije

Kod dece koja ranije nisu imala epizode nedostatka gvožđa i anemije, a kod kojih je postoji dugotrajna infekcija bakterijom Helicobacter pylori, zapažen je značajno niži nivo gvožđa u odnosu na decu kod koje je ta bakterija iskorenjena, tvrde istraživači UniverzitetaTexas Health Science Center u Hjustonu. Profesor ovog univerzitata, Viktor Kardenas, tvrdi da je polovina svetske populacije inficirana Helicobacterom pylori i da većina inficiranih nema simptome, što je nekoliko istraživanja i potvrdilo. Ustanovljeno je i da deca sa ovom infekcijom koja nemaju jasno izraženu anemiju i nedostatak gvožđa, imaju snižen nivo gvožđa u serumu i snižene rezerve gvožđa.

Istraživači su ispitivali povezanost infekcije Helicobacter pylori sa nivoom gvožđa kod dece predškolskog i školskog uzrasta koja nisu razvila anemiju zbog nedostatka gvožđa. Bakterija Helicobakter pylori inficira sluzokožu želuca, dovodi do inflamacije zida želuca i to stanje se naziva gastritis. Prema podacima SZO, H. pylori je glavni uzročnik čira na želucu i većine karcinoma želuca. Gvožđe je esencijalni mikroelement koji je neophodan za pravilno funkcionisanje više organa i sistema u organizmu, njegove zalihe nisu velike. Za svoje potrebe ga koristi i bakterija H.pylori. Infekcija smanjuje zalihe ovog mikroelementa u organizmu. Kada se izleči infekcija, pokazatelji nivoa gvožđa vremenom pokazuju porast. Dok u dece koja ostaju inficirana, postoji manjak nivoa feritina. Feritin je pokazatelj zaliha gvožđa.

Prethodna istraživanja pokazala su da je nivo gvožđa u korelaciji sa ozbiljnim poremećajima telesnih funkcija, uključujući i moždanu aktivnost. Postoje i dokumentovane dugoročne posledice usled nedostatka gvožđa, kao što su povećan morbiditet, mortalitet i smanjena produktivnost. Neophodno je ispitati dugoročne posledice asimptomatske infekcije H.pylori u osoba koje nemaju merljiv i simptomatski nedostatak gvožđa, jer su ove dugoročne posledice moguće i pored normalnog nivoa gvožđa u krvi.

Primed 9 je preparat na bazi meda i lekovitog bilja koji na potpuno prirodan način pomaže kod tegoba uzrokovanih infekcijom Helicobacter pylori. Ovaj preparat je prirodna pomoć u eliminaciji bakterije H. Pylori i sredstvo koje pomaže bržem oporavku sluzokože želuca posle infekcije. Prirodni sastojci ovog preparati štite sluzokožu od ponovne infekcije ovom bakterijom. Ovaj preparat sadrži prirodne antibiotike koji deluju na bakterije. Poseduje i supstance koje onemogućavaju vezivanje i zadržavanje bakterija na sluzokožu želuca. Pored toga, njegovi aktivni sastojci umiruju inflamaciju, pospešuju regeneraciju sluzokože i doprinose bržem zalečenju čira na želucu.

Primed 9 brusnica

Primed 5 – preparat na bazi meda i lekovitog bilja, na prirodan način podiže nivo gvožđa i hemoglobina u krvi, popunjava rezerve gvožđa u organizmu koji se troše tokom dugotrajne infekcije bakterijom H.pylori. Primed 5 je prirodni dijetetski suplement na bazi kvalitetnog pčelinjeg meda i lekovitih trava, ubranih na ekološki čistim predelima Srbije. Primed 5 sa svojim prirodnom sastavu ima trojako dejstvo. Na prirodan način smanjuje izlučivanje kiseline, obnavlja sluzokožu želuca i ujedno pomaže u terapiji i eradikaciji Helicobacter pylori. Ujedno, pomaže u varenju i poboljšava krvnu sliku, jer sadrži prirodne sastojke sa gvožđem. Zbog svog organskog sastava i kvalitetnih sastojaka ovaj prirodni preparat ima izuzetno dobru apsorpciju. U odnosu na kapsule i tablete procenat iskorišćavanja aktivnih sastojaka je i do 4 puta veći, pa su i rezultati mnogo brže uočljivi. Kako u svom sastavu ne sadrži emulgatore, konzervanse niti bilo koje druge veštačke sastojke, nema mogućnosti pojave kontraindikacija niti neželjenih efekata. Dakle, Primed 5 pomaže tako što prirodnim putem umiruje proces, podstiče regeneraciju, pomaže izlečenje infekcije.

primed5feromed