PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Gledate li na vaš biološki sat?

bioloski sat

Za ženu je majčinstvo najvažniji životni zadatak, nešto što je čini suštinski različitim od jačeg pola. Za njega ne treba tražiti idealan trenutak, jer takav ne postoji ,a Vaš biološki sat polako otkucava.

Sve veći broj žena se na taj korak odlučuje u kasnijim godinama života. Veliki je broj razloga za ovo odlaganje, kada žene pomeraju planiranje trudnoće iz godina kada su najplodnije, najzdravije i najspremnije za pomenutu ulogu u godine kada trudnoća nosi mnogo veći rizik, kako po zdravlje majke tako i po zdravlje bebe.

Žene su svesne ,donekle, da se plodnost sa godinama života smanjuje, ali tek kada iz prve ruke, na sopstvenoj koži osete neplodnost vezanu sa starošću i sve probleme koje ona donosi, shvataju ozbiljnost situacije. Moderna žena koja vodi računa o svom zdravlju, hrani se zdravo, redovno vežba, ne pije, ne puši smatra da je na njoj sve mlado i sve puca od zdravlja. I jeste sve mlado osim njenih jajnika. Jajnici su organi sa najkraćim rokom trajanja, oni ne funkcionišu kao i vaše srce i jetra do kraja života! Zato je dobro i korisni za sve mlade, reproduktivno sposobne žene da do 30. godine života, urade sve lekarske preglede i testiranje plodnosti, krvne analize, ultrazvučni pregled da bi na vreme otkrile eventualne komplikacije. Poželjno je ovo uraditi, iako trenutno ne planirate trudnoću, jer ćete moći da sve probleme otklonite na vreme i spremno dočekate taj idealni trenutak.

Žene dostižu svoj reproduktivni vrhunac u dvadesetim godinama, a do 35.godine plodnost se gotovo prepolovljuje. Rizik od neplodnosti raste na 22%. Plodnost opada sa svakom godinom odlaganja začeća, kod svake žene je drugačije, jer je biološki sat kod svake žene drugačiji. Neke veoma lako zatrudne i u 40 toj godini ,a neke sa time imaju problem i u 20 tim godinama.

Činjenica je da se svaka žena rađa sa određenim brojem jajnih ćelija od koji se određeni broj gubi i propada tokom svakog ciklusa. U nekom trenutku,10 godina nakon prve menstruacije, njihov broj se smanjuje na nivo kada je plodnost već ugrožena. Ultrazvukom se mogu izbrojiti folikuli u jajnicima, a krvnim analizama se mogu odrediti nivoi hormona u određenim fazama ciklusa. Ti testovi vam ne garantuju jeste li plodni ali vam mogu reći kojiko glasno kuca vaš biološki sat i koliko vam je vremena za trudnoću ostalo.

Reproduktivno zdravlje je nepovratno, biološki sat nije moguće vratiti unazad, ali je najbitnije da postoje opcije za zaštitu od buduće neplodnosti. Od vaših shvatanja i finansijskih mogućnosti zavisi za koju ćete se opciju opredeliti. Postoji spektar mogućnosti od tehnike zamrzavanja jajnih ćelija za neko bolje vreme pa sve do prirodnih i spontanih načina da poboljšate postojeću plodnost i da je produžite makar još koju godinu.

Počnite od ishrane. U nju uvrstite samo organske namirnice, meso i mlečne proizvode, iznutrice, masnu ribu, koštunjavo voće, svo sveže voće i povrće. Bitan je dovoljan unos antioksidanasa ( beta karotena, omega 3 masnih kiselina, C vitamina) koji štite vaše jajne ćelije kao i spermatozoide od propadanja pod dejstvom slobodnih radikala.

Prirodni proizvodi na bazi meda i pčelinjih proizvoda su takođe svrstani u poželjne. Oni su nešto najbolje iz prirode što pomaže i produžava plodnost i kod žena i kod muškaraca. Kombinacija meda, polena i matičnog mleča sadrži elemente neophodne da pojačaju plodnost i seksualnu želju . U medu se nalaze jako bitne organske kiseline, na prom mestu asparaginska kiselina koja dovodi do stanja potpune polne moći. Poseban značaj ove mešavine za žene je to što sadrži folnu kiselinu, koja je bitna za stvaranje estrogenih hormona.

 Primed u terapiji bubuljica

Primed 10 forte plus je kombinacija meda, polena, propolisa i matičnog mleča u optimalnim koncentracijama koje blagotvornim sastojcima štite reproduktivno zdravlje žene i povećavaju plodnost.

Preparat možete kupiti u Primed Biljnoj apoteci, ulica Vojvode Stepe 120,Primed Biošop, ulica Knez Mihajlova 21a, TC Milenijum, lokal 54, Primed Biošop 2, ulica Jurija Gagarina 151 g, TC Piramida, lokal 10.

Telefoni za informacije:0113912431, 0113288948, 0112168073.