PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

ANIS LEK ZA STOMAK

Lekovita dejstva anisa na ljudski sistem i organe za varenje poznat je još iz doba Rimljana kada su se poslastice sa ovim začinom služile na kraju preobilnog obroka  da bi se sprečile eventualne probavne smetnje.Danas je anis poznat kao najdelotvorniji prirodni lek koji otklanja probleme organa za varenje.

Dakle,anis se prvenstveno korusti za otklanjanje žgaravice i mučnine, deluje protiv nadimanja, gasova i grčeva u stomaku. Olakšava varenje ako se uzima nakon obroka.

Lekovitost anisa u najvećoj meri potiče od njegovog lekovitog  eteričnog ulja. Dominantan sastojak eteričnog ulja je transanetol od koga potiče i specifična aroma i slatkast ukus.Anisovo ulje ima povoljan uticaj i na disajne organe, mušku potenciju, nervni sistem, protiv nesanice, popravlja cirkulaciju, jača srce i želudac. Reguliše ženske probleme vezane za hormone. Čaj od anisa pospešuje lučenje mleka i zato je bitan za žene.

Anis sadrži i vitamine A i C, folnu kiselinu, kao i minerale kalcijum, magnezijum, fosfor, kalijum.

Kao posledica neredovne ishrane, konzumiranja previše jake, pržene hrane javljaju se problemi sa stomakom loša probava, nadutost, vetrovi. To je savremena bolest koja nastaje zbog užurbanog načina života. Efikasan lek koji pomaže je šolja čaja od anisa posle svakog obroka.

Seme anisa je delotvorno sretstvo koje čisti krv i jača nerve. Zbog tog dejstva preporučuje se ljudima koji pate od nesanice. Ulje anisa je dobro sretstvo za poboljšanje cirkulacije i otklanjanje celulita.Čak je poznato i da smanjuje apetit.za stomacne tegobe

Prirodni preparat PRIMED 12 ANIROPOLIS je tinktura propolisa i anisa. Lekovita dejstva anisa i propolisa objedinjena su u ovom prirodnom preparatu. Propolis poseduje antivirusna, antibakterijska, imunomodulativna dejstva. Njegovom redovnom upotrebom dolazi do poboljšanja odbrambenih snaga organizma. Anis u ovom prirodnom preparatu povoljno utiče na sve tegobe vezane za varenje, pomaže i kod gihta i kod infekcija mokraćnog i probavnog sistema. Ovaj preparat je prirodan, ojačaće vam imunitet i rešiti vas neprijatnosti vezanih za vaš stomak, oslobodiće vas nadutosti, opstipacije, gasova. Uzima se tri puta dnevno na kocki šećera, po 20 kapi pre jela.