PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Upotreba pšenične trave u ishrani

pšenična travaUpotreba pšenične trave u ishrani ljudi opisuje se još kod starih Egipćana Međutim, masovnija upotreba počinje tek sredinom XX veka. Prah mlade pšenične trave je odličan izvor velikog broja nutrijenata, a redovnom upotrebom u ishrani pokazuje značajan broj pozitivnih dejstava na organizam čoveka. Izdvajamo samo neke:

  • Olakšanje probavnih smetnji
    Pšenična trava utiče povoljno na regulaciju probave, pa kod osoba koje imaju problem sa opstipacajom može biti od značajne pomoći. Takođe, povoljno deluje i u slučaju sindroma iritabilnog kolona i sindroma refluksa želudačne kiseline.
  • Odličan izvor hlorofila
    Pšenična trava sadrži visok procenat hlorofila. U različitim naučnim istraživanjima opisuje se dejstvo hlorofilina, sastojka hlorofila, na zaštitu od karcinoma jetre i debelog creva.
  • Antioksidativno dejstvo
    Antioskidansi pomažu u zaštiti organizma od oštećenja nastalog dejstvom slobodnih radikala. Pšenična trava sadrži vitamine A, C i E, koji imaju veoma izraženo antioksidativno dejstvo.

Prah pšenične trave se dobija sušenjem mladih, zelenih stabljika pšenice, na niskoj temperaturi. Na taj način zadržavaju se svi hranljivi sastojci. Prah pšenične trave može se koristiti u pripremi različitih šejkova, u kombinaciji sa drugim “super biljkama”. Pšenična trava je odličan dodatak svakodnevnoj raznovrsnoj i zdravoj ishrani, za sve osobe koje vode računa o svom zdravlju.