PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Sprečite nastanak strija u trudnoći

strijeStrije nastaju na mestima gde je koža tela izložena rastezanju, pa tako mogu nastati kad se ugojimo, na bilo kom delu tela, ili u periodu brzog rasta kod tinejdžera. Trudnoća je posebno stanje kada dolazi do povećanja telesne mase i izraženog istezanja kože stomaka, pa često dolazi do pojave strija, u manjem ili većem broju. Kada nastanu, u prvom periodu, strije su crvenkaste boje, uglavnom u ravni kože. Širina i dužina se znatno razlikuje, od slabo vidljivih, do dugačkih 20-30cm. Kako vreme prolazi, strije postepeno blede, pa nakon godinu i više dana, uglavnom dobijaju belu, skoro sedefastu boju.

Tretman strija je veliki problem, posebno kada su stare više od nekoliko meseci, i veoma izražene. Najbolje je, kao i u slučaju mnogih drugih poremećaja raditi na tome da ni ne dođe do razvoja strija. Zbog toga je važno već u prvim mesecima trudnoće voditi računa o nezi kože stomaka i butina. Redovnom negom koža postaje elastičnija, i može podneti rastezanje, bez pucanja. Pored nege, važan je i odgovarajući higijensko-dijetetski režim (redovna, umerena fizička aktivnost i povećanje telesne mase u fiziološkim granicama za trudnoću).

Ukoliko želite na prirodan način da smanjite mogućnost nastanka strija, preporučujemo da probate SHEA BUTTER.

Shea butter je veoma dragocen prirodan proizvod, koji je našao primenu kao sastojak velikog broja kozmetičkih preparata za negu kože i kose, a može se koristiti i samostalno. Shea butter je potrebno nanositi na vlažnu kožu, za postizanje najboljih efekata u održavanju kože hidratisanom i elastičnom. Svakodnevnim korišćenjem, 1-2x dnevno, značajno se smanjuje nastanak strija, a i ukoliko se jave, biće mnogo manje izražene. Važno je napomenuti da je prevencija najbolji lek i kada su strije u pitanju, jer kada jednom nastanu, retko kada mogu potpuno da nestanu upotrebom kozmetičkih sredstava.

Shea butter možete pomešati sa bilo kojim drugim puterom (kakao puter) ili sa uljem (nevenovo, susamovo, arganovo) i na taj način dobiti kompletniji i hranljiviji preparat sa širim spektrom moguće primene za različita stanja na koži, uključujući kožu sklonu ekcemu, psorijazi i drugim kožnim problemima.

U PRIMED Bio-apotekama u Beogradu možete naći PRIMED 100% čist, organiski shea puter. Za sva pitanja i bliže informacije, pozovite naš call centar na 011/715-12-65.