PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Snižavanje temperature na prirodan način

boražinaPrvi korak kod visoke temperature
Ako imate povišenu temperaturu najbolje je da ne jedete čvrstu hranu već samo da pijete što više tečnosti-.čajeva, vode, voćnih prirodnih sokova, vodu sa limunom. Topla tečnost će vam svakako dobro doći jer podstiče znojenje koji je prirodan mehanizam hlađenja tela koji oslobađa organizam od toksina.
Poseban čaj koji podstiče znojenje je mešavina od po 1 kašičice metvice, resnika , mente i kadulje koje se preliju sa 1l vrele vode, ostavi se da odstoji i procedi nakon 10 minuta. Pijte po 1 šoljicu čajne mešavine na svakih sat vremena.
Prirodna sredstva za snižavanje temperature
Vražja kandža se još u Afričkim plemenima koristila od visoke temperature. Konzumira se prah ili čaj ove biljke. Osim što snižava temperaturu, vražja kanđa ima anti-upalna svojstva, što može pomoći kod bakterijskih infekcija.
Šipak ili nar se koriste u mnoge medicinske svrhe. Kora šipka se može koristiti kao sredstvo kod povišene temperature.
Žalfija je biljka široko poznata i njena upotreba je rasprostranjena širom sveta. osim što smanjuje temperaturu, ima antibakterijska i antiseptička svojstva.
Badem ,breza i vrba sadrže u sebi prirodni aspirin- salicin, koji je isto jako efikasan.
Čili ili ljuta papričica ne samo da daje odličan ukus jelima već i pomaže u snižavanju temperature. Hrana koja sadrži čili izaziva znojenje koji je prirodan mehanizam hlađenja tela.
Boražina je biljka koju Francuzi koriste kod groznice u vidu čaja od latioca i od listova. boražina takođe podstiče znojenje. Mogu se koristiti sveži il suvi cvetovi boražine.
Đumbir pored drugih brojnih lekovitih svojstava, takođe snižava temperaturu. Napravite čaj od praha đumbira sa limunom. Ovaj čaj ne samo da podtiče znojenje i smanjuje temperaturu već i pomaže kod bakterijski i vitusnih infekcija grla.
Kora drena se u Južnoj Kalorini koristi protiv groznice i temperature, prethodno natopljenu u viskiju.
Eukaliptus daje mirišljavo ulje za koje se kaže da pomaže kod visoke temperature.
Malina, brusnica i pasiji trn se u Rusiji široko koriste kod povišene temperature. Jednu čašu malina, brusnica i pasjeg trna zdrobite i iscedite sok. Ostatak voća zaliti sa 1l vode i prokuvati. Malo ohladiti, dodati isceđeni sok i nekoliko kašičica meda. Napitak piti topao, jednu čašu na svakih 30-40 minuta.