PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Šitake, lekovita svojstva

SHIITAKI GLJIVE, hiljadama godina prisutne u ishrani istočnjačkih naroda, polako ali sigurno nalaze svoje mesto i na našim trpezama. Kako zbog svog osobitog ukusa, još više zbog svoje izuzetne lekovitosti.

Lekovitost Šitake u mnogome zavisi od podloge na kojoj se uzgaja. Kako Šitake mogu uspevati na različitim podlogama kao što su hrast, topola, jasen itd.. tako i njihova se i lekovita svojstva šitaka razlikuju.
U zavisnosti od okruženja u kojima rastu pečurke u sebe mogu apsorbovati i teške metale koji mogu dalje izazvati zdravstvene probleme kod osoba koje
konzumiraju sveže i sušene pečurke koje nisu proizvedene u posebnim uslovima.

PRIMED SUŠENE ŠITAKE I PRIMED ŠITAKE PRAH su proizvedene u posebnim
uslovima po poslednjim standardima sa najsavremenijom opremom i na podlozi HRAST koja je ujedno i najlekovitija od svih.
PRIMED ŠITAKE PRAH sadrži svih osam aminokiselina, koje su neophodne
ljudskoj ishrani i čitav kompleks B vitamina, uključujući B-12. Naučnici su izolovali supstance iz Šitake koje igraju znatnu ulogu u lečenju i prevenciji bolesti srca, kancera i AIDS-a.

PRIMED ŠITAKE PRAH sadrži polisaharid LENTINAN za koji je dokazano da zaustavlja ili usporava rast malignih ćelija u organizmu. Takođe sadrže složeni ERITADENIN koji snižava nivo holesterola u krvi. Ovaj preparat poseduje različite supstance koje pokazuju mnogo aktivnosti u organizmu kao što su: antitumorna, antivirusna, imunostimulativna, hepatoprotektivna.
Ekstrakt koji je sadržan u PRIMED ŠITAKE PRAHu je snažan agens protiv gljivičnih oboljenja, te se koristi za tretman candida albicans. Šitake je jedna od tri gljive na kojma se bazira borba protiv kancera.
Odobrena od FDA u Japanu 1985 godine.

PRIMED SHITAKE POWDER i PRIMED SUŠENE ŠITAKE možete pronaći u biljnoj apoteci PRIMED u Beogradu u Vojvode Stepe 120 u Beogradu,
011/3912431