PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Rizik za pojavu bolesti prostate raste sa godinama

Kod većine muškaraca, sa povećanjem godina starosti, povećava se i rizik za pojavu problema sa prostatom. Benigno uvećanje prostate je daleko najčešći problem, a kao što se iz naziva vidi, benignog je tipa. Međutim, usled bliskog odnosa prostate, mokraćne bešike i mokraćne cevi, simptomi koji se javljaju mogu da budu veoma neprijatni, posebno kod uznapredovalog uvećanja.

Rizik za pojavu karcinoma prostate takođe raste sa godinama starosti, a s obzirom na to da je većina simptoma zajednička i kod benignog uvećanja, upale prostate i mokraćnih puteva, nekada je potrebno više vremena do postavljanja tačne dijagnoze. Takođe, tumor prostate nekada jako sporo napreduje, pa i to može da bude razlog za kasnije postavljanje dijagnoze

Na rizik za pojavu bolesti prostate mogu da utiču i genetski faktori. Tako, kod muškaraca koji su u bliskom srodstvu, ukoliko se kod jednog člana javi neko oboljenje prostate (otac, brat) i kod ostalih članova se povećava rizik za pojavu bolesti.

Iako se skrining testovi ne rade rutinski za bolesti prostate, postoje preporuke koje uzimaju u obzir godine starosti i postojanje bolesti kod bliskuh srodnika, a tiču se učestalosti pregleda.

U zavisnosti od vrste bolesti i izraženosti simptoma, nakon postavljanja dijagnoze lekar će preporučiti odgovarajući tretman.

Kod benignog uvećanja prostate i upale prostate tretman je uglavnom konzervativan, a od izraženosti tegoba zaivsiće propisana terapija.

Od prirodnih preparata koji mogu da budu od pomoći kod benignog uvećanja prostate i upale prostate i mokraćnih puteva, naša preporuka je PRIMED 6.

PRIMED 6 JE PRIRODNA FORMULA NA BAZI MEDA, POLENA, SEMENA BUNDEVE GOLICE, I SVILOVINE.

Aktivni sastojci imaju povoljno dejstvo na zdravlje prostate.

Preporučuje se muškarcima starijim od 40 godina, i onim sa povećanim rizikom od razvoja uvećanja prostate.