PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Prvi znaci bolesti jetre

jetra_1

Jetra je vitalni organ koji učestvuje u varenju hrane, uklanjanju toksičnih materija iz organizma i brojnim drugim funkcijama koje je čine izuzetno važnim organom. Neophodno je obraćati pažnju na zdravlje jetre i prepoznati simptome koji možda upućuju na njeno oštećenje.

Promena boje kože

Jedan od ranijih znakova mogućih problema sa jetrom jesu nagle promene u prebojenosti kože. Ako vam je koža postala bleđa ili je pak dobila žutu nijansu, to može ukazivati na problem sa jetrom. Takođe, nokti i beonjače postaju žućkasto prebojeni. Razlog ovome je to što jetra ne izbacuje toksine koje bi trebala, pa se zato bilirubin akumulira u koži i vidljivim sluzokožama. Karakteristična promena kože u nekim bolestima jetre je spider nevus. To je crvenkasta, paukolika promena koja se povlači nakon pritiska prstom.

Svrab i preosetljivost kože

Rani znak problema sa jetrom može biti i svrab kože, koji se progresivno pogoršava tokom vremena. Svrab kože je posledica akumulacije bilirubima u koži. Ako vam je koža postala jako osetljiva i upaljena na dodir, to može ukazivati da jetra ne radi dobro. Redovna hidratacija kože kremama vam može samo ublažiti tegobe.

Promene izgleda urina i stolice

U nekim slučajevima mokraća može da promeni boju i postane jako tamna. Može se pomisliti da je u pitanju dehidratacija, ali ako i pored dovoljnog unosa tečnosti, mokraća nije svetlije boje problem može biti u jetri. Takođe, bolesnici promen uočavaju i u izgledu stolice, koja je bleda, krvava ili boje katrana.

Problemi sa stomakom

Grčevi ili bol u donjem delu stomaka takođe mogu biti znak da nešto nije u redu sa jetrom. Tegobe su praćene gasovima. Kako se problem pogoršava i problem sa jetrom ne leči, može se javiti ascites. To je nakupljanje tečnosti u trbušnoj duplji. Ovo moće promeniti pritisak u plućima i otežavati disanje. Da bi se tegobe smanjile potrebno je izvršiti punkciju trbušne duplje da bi se eliminisala tečnost.

Umor

Promene kao što su osećaj ekstremne slabosti, umor i hronični umor, takođe mogu biti rani znakovi problema sa jetrom. Ako ste pored njih primetili i druge simptome, javite se lekaru.

Mučnina

Problemi kao što su loše varenje i gorušica mogu ukazivati na oštećenje jetre. Ako ovi simptomi i pored promena u ishrani i dalje perzistiraju, verovatno je u pitanju problem sa jetrom. U težim slučajevima javlja se i povraćanje.

Veliki gubitak na težini

Iznenadni, neplanirani gubitak težine može skretati pažnju na jetru. Ako izgubite na težini a da to niste planirali ili ako ste izgubili apetit može da znači da jetra loše radi.

Zadržavanje tečnosti

Zadržavanje tečnosti u različitim delovima tela, najviše u nogama može biti znak lošeg rada jetre. Ovo stanje se označava kao edem i ako pritisnete svojim prstom oteklo područje ostaje neko vreme otisak prsta u vidu udubljenja u njemu.

Gasovi i nadutost stomaka

Ako vas često muče gasovi i imate problem sa stolicom možda postoji problem sa jetrom koja na luči dovoljno enzima potrebnih za razgradju hranljivih sastojaka.

Prirodni preparat Primed 13 kordiceps vam može pomoći da unapredite zdravlje jetre. Bilo da se radi o hepatitisu, cirozi jetre, žutici, opterećenju jetre nakon dugotrajne terapije lekovima, prirodni preparat Primed 13 kordiceps vam pomaže da poboljšate funkciju jetre. Lekovito dejstvo glive kordiceps, sadržane u ovom preparatu učinilo je da se kordiceps redovno uvodi u terapiju bolesti jetre u nekim zemljama Dalekog Istoka.

Primed 13 kordiceps

Prirodni preperat, Primed 13 kordiceps možete nabaviti u Primed biljnoj apoteci, ul. Vojvode Stepe 120 ili u TC Milenijum, Knez Mihajlova 21 a, lokal 54.

Telefoni za informacije 0113912431, 011 3288948, 0112168073.

Cena preparata je 2890,00 din.