PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Prirodni lekovi koji sprečavaju razvoj i rast tumora

Mnogi ljudi ne znaju, a  mnogi potcenjuju, koliko je moćna sposobnost organizam u samoizlečenju ako se osloni na sopstvene snage uz pomoć pravilne ishrane. Navodimo 5 vrsti namirnica uz čiju pomoć se telo osposobljava  za borbu protiv malignih ćelija.

Skoro i da nisu potrebni lekovi  ako imate jako i zdravo telo. Dokazano je da određene namirnice sprečavaju i smanjuju rast tumora, tako što pomažu imunom sistemu  u borbi sa malignim ćelijama.

Kurkuma

Kurkumin, sastojak kurkume, postiže mnogobrojne lekovite efekte. Zahvaljujući moćnom antioksidansnom dejstvu prevazilazi učinak mnogih lekova u lečenju velikog broja hroničnih bolesti. Bitno je naglasiti da nema neželjenih efekata.

kurkuma i maligne bolesti

Grožđe i njegov sastojak resveratrol

Resveratrol  je poznat kao antioksidans i antimutagen.  Za resveratrol se smatra da prevenira nastanak karcinoma i prekanceroznih stanja  kože i digestivnog trakta, jer jedino sa ovim ćelija može ostvariti direktan kontakt.

grožđe i maligne ćelije

Zeleni čaj

Katehin,  biljni  flavonoid,  čini zeleni čaj tako lekovitim.  Katehini sprečavaju razvoj krvnih sudova u tumoru i tako onemogućavaju dalje širenje malignih ćelija.

zeleni čaj i maligne bolesti

Paradajz

Među mnogobrojnim komponentama koje čine paradajz tako lekovitim, karotenoidi i likopen su najzanimljiviji, jer je dokazano da regulišu razvoj zapaljenskih(inflamatornih) medijatora koji podstiču rast tumora.

paradajz i maligne bolesti

Sirovo voće i povrće

Sirovo voće i povrće obezbeđuje antiinflamatorne sastojke koji  snižavaju  proteine koji uzrokuju inflamaciju, kao što su C-reaktivni protein (CRP), interleukin -6 i tumor necrosis faktor – alfa (TNF-alfa) , i sastojke koji imaju sposobnost da uspore rast tumora debelog creva.

Kao dodatak terapiji malignih bolesti, pored pridržavanja pravilnog režima ishrane, preporučujemo primenu preparata Primed 13 kordiceps. Ova lekovita gljiva u sebi ima aktivne supstance koje pomažu u borbi protiv malignih bolesti.  Ove supstance poseduju antiinflamatorna svojstva pomoću kojih smanjuje zapaljenski odgovor koji pospešuje rast tumora. Pored toga, pospešuje stvaranje NK ćelija, koje su prirodne ubice malignih ćelija u organizmu. Neke studije su pokazale  da sprečava nastanak metastaza, na taj način što sprečava razvoj krvnih sudova u tumoru.  Kordiceps ima i potentna antioksidantna svojstva i tako štiti ćelije od dejstva slobodnih radikala.

Brojne su dobrobiti kordicepsa kod osoba na hemoterapiji. Kordiceps ublažava tegobe koje nastaju kao posledica neželjenih efekata lekova koji se primenjuju u hemoterapiji. Smanjuje mučninu, bolove i gubitak težine. Jača imuni sistem tj. sprečava propadanje belih krvnih zrnaca (leukocita), koji su najosetljiviji na štetna dejstva antitumorske terapije. Kordiceps štiti i ćelije bubrega i jetre od toksičnih efekata hemoterapije, preko kojih se ovi lekovi metabolišu. Čak je ustanovljeno da kordiceps ima svojstvo da pojačava aktivnost antitumorske terapije.

Primed 13