PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Malo drugačija upotreba meda

 

medovi

Ublažava mamurluk

Nekoliko kašićica meda će ubrzati oporavak tela nakon preterane konzumacije alkohola, i to zbog visokog nivoa fruktoze, šećera kojim obiluje med.

Zaceljuje rane, ogrebotine i opekotine

Na oštećeni deo kože nanesite malo meda i pustite da stoji jer med ima prirodno antibakterijsko delovanje i sprečava infekciju rane.

Ublažava bolove u grlu i kašalj

Pomešajte limun i med, popijte kako biste ublažili bol u grlu i olakšali iskašljavanje.

Uklanjanja parazite

Pomešajte istu količinu meda, jabukovog sirćeta i vode, i popijte. Ova kombinacija je savršena za uklanjanje raznih parazita iz tela, pogotovu za gliste.

Nega suve kože

Med je odlično sredstvo  za negu suve kože, naročito na područjima laktova, ruku i usana. Utrljajte med na kožu i pustite da deluje oko 30 minuta pre nego što isperete. Maska za lice od meda osvežiće i nahraniti vašu kožu bolje nego bilo koja druga.

Nega oštećene kose

Dodajte kašiku meda u svoj šampon kako biste podstakli regeneraciju dlake. Takođe, možete ga pomešati sa maslinovim uljem ako vam je potrebna duboka regeneracija. Pustite da stoji oko 20 minuta na kosi umotanoj u peškir, a potom kosu operite kao i uvek.

Opuštajuća kupka

Opustite svoje tijelo dok istovremeno negujete kožu. Pomešajte 2 kašike meda sa 1 čašom vruće vode. Pustite da stoji oko 10 minuta. Dodajte još 2 do 3 kapljice etričnog ulja lavande i dodajte u svoju kupku.

Uklanjanje akni

Akne možete ublažiti svakodnevnom negom kože medom. Stavite malo meda na bubuljicu i pustite da stoji oko 30 minuta.

Podiže nivo energije

Kafa nije jedina dobra za podizanje energije. Samo jedna kašika meda će nivo vaše energije podići jako brzo, čak i brže od kafe.

Primed med je potpuno prirodan i  njegov kvalitet potvrđuje hiljade i hiljade zadovoljnih korisnika. Primed med je potpuno prirodan, bez dodataka umetnutih šećera, aditiva i konzervansa. Proizveden je u skladu sa dobrom proizvođačkom praksom i HCCP standardom. Prilikom pakovanja se ne koristi termička obrada. Ubran je na ekološki čistim i nezagađenim područjima naše zemlje, na padinama Fruške gore, Banata i zapadne Srbije.

Primed logo

Za informacije o Primed medu pozovite brojeve telefona 0113912431, 0112168073, 0113288948.