PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Prevencija atopijskog dermatitisa

Prevencija atopijskog dermatitisa

 ekcem

Ne postoji specifična prevencija atopijskog dermatitisa. Moguće je:

– sprečiti trljanje ili grebanje, uvek kad je to moguće,

– zaštititi kožu od velike vlage, nadražujućih sredstava i veštačke odeće,

– zadržavati hladnu, stabilnu temperature i stalan stepen vlage,

– ograničiti izlaganje prašini, dimu cigareta, polena i životinjskoj dlaci,

– prepoznati i ograničiti emocionalni stres.

Svaka promena klime, odlazak na planinu ili more, doprinosi ovim bolesnicima. Zato je leto godišnje doba koje im pomaže jer ima puno sunca. Kada je u pitanju održavanje kože, preporučuje se samo tuširanje u kadi bez pene ili šampona, jer oni dodatno isušuju kožu.

Dobro je da se u kadu za kupanje stavi samo nekoliko kapi maslinovog ulja jer tako koža dobija potrebnu masnoću i elastičnost. Koža treba da se maže preporučenim kremama i da se kupuje pamučna odeća jer promene koje nastaju na koži jako svrbe.

Treba izbegavati orašaste plodove poput badema, kikirikija i lešnika koji mogu zamastiti jetru. Povećati unos namernica koje sadrže kalcijum kako bi se sprečio uticaj alergena iz okruženja. Po mogućnosti detoksikovati organizam i pročistiti jetru.

PRIMEDERMA N je efikasna prirodna formula za negu kože koja je suva, sklona ekcemima i drugim formama dermatitisa, sa izrazitim protivupalnim i regenerativnim dejstvima na oštećenu kožu.

PRIMEDERMA N je prirodna, visokokvalitetna, ručno pripremljena krema, po proverenoj recepturi. U njenom sastavu se nalaze urea, ulje noćurka, ši buter, pantenol, vitamin e i med, koji ispoljavaju izrazito pozitivne efekte u nezi suve i kože sklone ekcemima i drugim formama dermatitisa, kod dece i odraslih.