PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Poslastica za srce

Različta istaživanja su pokazala da svakodnevno konzumiranje kakaa i proizvoda od njega blagotvorno utiče na zdravlje a naročito na kardiovaskularni sistem i na snižavanje pritiska. Sadrži obilje flavonoida, supstanci koje utiču na elastičnost krvnih sudova i na taj način smanjuju pritisak. Flavonoidi iz kakaoa takođe poboljšavaju cirkulaciju u koži, a obilje antioksidanasa u njoj štite kožu od spoljašnjih faktora, koža je mnogo mlađa, zategnutija, manje osetljiva na sunce.

Još u vreme drevnih naroda Asteka i Inka bilo je poznato da kakao stimuliše mozak na stvaranje endorfina. To su prirodni sedativi i analgetici koje organizam luči i dovode do opuštanja, otklanjanja bola i napetosti. Zbog velike koncentacije aminokiseline trioptofana, kakao stimuliše i stvaranje dopamina i serotonina u mozgu. To su neurotransmiteri u mozgu, uloga im je prenos informacija i podizanje nivoa raspoloženja. Serotonin i zato zovu hormon sreće. Zato je poželjno kod depresivnih, anksioznih ljudi uzimanje određene količine kakao praha dnevno .Poboljšava raspoloženje i ne stvara zavisnost.

Kakao nas štiti i od srčanog i moždanog udara.Dokazano je da šolja dnevno ovog napitka smanjuje rizik od nastanka ugrušaka koji mogu da stignu do mozga i srca. Kalijum u kakao prahu je neophodan za pravilan srčani ritam. Kakao sadrži i stimulus tebromin, alkaloid iz porodice kofeina. On podiže mentalnu koncentaciju, pažnju i budnost. Svakodnevnim konzumiranjem kakao praha smanjuje se taloženje lošeg holesterola na krvnim sudovima.

Kakao sadrži obilje antioksidanata koji štite naše telo od raznih degenerativnih bolesti, redovno konzumiranje sprečava nastanak bolesti i produžava život.

Cimet je začin čijom se lekovitošću bavi čak i zvanična medicina. Uzimanjem pola kašičice cimeta dnevno dijabetičari mogu smanjiti nivo šećera u krvi. Njihovi sastojci katehin i epikatehin aktiviraju insulin i deluju zajedno sa njim. U cimetu ima i salicilata koji imaju protivupalno dejstvo, snižavaju povećanu temperaturu tela, a njegova etarska ulja pokazuju antimikrobno dejstvo, deluju čak i protiv glivica inhibirajuci njihov rast. Cimet smanjuje nivo masti i lošeg holesterola, čuva srce i sprečava nastanak ateroskleroze. Negov predivan miris deluje stimulativno na mozak, poboljšava memoriju i pažnju. Čaj od cimeta je odličan kod anemije.

U kombinaciji sa medom cimet pretstavlja pravi eliksir zdravlja koji može rešiti probleme sa težinom, lošim imunitetom, stomačne probleme, hroničan kašalj i sinuzitis.

Prirodni preparat PRIMED 11 MEDOCOKOLADA zadovoljiće sva vaša čula i potrebu za slatkim na nadasve zdrav način. Lekovita dejstva kakaa, cimeta i meda objedinjena su u ovom prirodnom preparatu.Ova poslastica je prirodni dodatak ishrani koja sprečava probleme sa srcem, smanjuje krvni pritisak i nivo lošeg holesterola. Namenjena je da u njoj uzivaju kako stari tako i deca sa ciljem da im sa što više približi med i njegova lekovita svojstva.Može se uzimati i do tri puta dnevno, pola sata pre obroka.p11