PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Plod divljeg kestena za ublažavanje tegoba kod proširenih vena

Divlji kesten (Aesculus hippocastanum) raste širom Evrope i Azije. Za razliku od pitomog, plod divljeg kestena se nikako ne koristi u ishrani, zbog sadržaja nekih materija koje mogu biti štetne ukoliko se unose oralno.

Upotreba ploda divljeg kestena najpre je zastupljena u narodnoj medicini. Obično se koriste kora sa mladih grana divljeg kestena ili plod.

Plod divljeg kestena se koristi spolja, kod različitih cirkulatornih problema, uključujući proširene vene i hemoroide. Smatra se da aktivni sastojci divljeg kestena mogu da poboljšaju tonus i elastičnost zida vena i smanje prekomernu propustljivost kapilara usled koje dolazi do pojave otoka kod hronične venske insuficijencije.

Od materija koje se mogu naći u plodu, jedna od najznačajnijih je escin.

Escin je glavni aktivni sastojak divljeg kestena kome se pripisuju razna korisna dejstva, od kojih se posebno izdvaja blagotvorno dejstvo na vene i kapilare.

Plod divljeg kestena sadrži i flavonoide, materije koje mogu da imaju protivupalno i antioksidativno dejstvo, što pomaže u zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i oštećenja koja nastaju na nivou krvnih sudova.

Kako su hemoroidi deo venskog sistema, u ublažavanju tegoba koje prate njihovo proširenje i upalu aktivni principi divljeg kestena takođe mogu biti od koristi.

Divlji kesten se kod problema sa proširenim venama i kapilarima može upotrebljavati lokalno u obliku različitih gelova, krema ili masti. Dostupni preparati na bazi prirodnih sastojaka uglavnom sadrže kombinacije različitih biljnih komponenti koje se međusobno dopunjuju.

Od prirodnih formula koje u sastavu sadrže divlji kesten, posebno izdvajamo VENEKS gel za vene.

VENEKS, pored divljeg kestena sadrži još 10 biljnih sastojaka koji povoljno deluju na ublažavanje tegoba koje prate narušenu vensku cirkulaciju.

VENEKS Gel za vene poboljšava perifernu mikrocirkulaciju, ublažava tegobe kod pojave proširenih vena, sprečava pucanje kapilara, doprinosi eliminaciji osećaja teških, otečenih i umornih nogu, neguje, hidratizuje i regeneriše kožu!

BEZ KORTIKOSTEROIDA, VEŠTAČKIH BOJA, VEŠTAČKIH MIRISA I PARABENA

SADRŽI 11 SNAŽNIH PRIRODNIH SASTOJAKA!

Poručite: VENEKS GEL ZA VENE

Kada se preporučuje VENEKS?

Preparat se preporučuje za ublažavanje tegoba kod narušene venske cirkulacije: slaba periferna mikrocirkulacija; proširene vene; oštećeni i ispucali kapilari; sindrom teških, otečenih i umornih nogu; hematomi i otoci uzrokovani mehaničkim povredama.