PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Perga- korisna svojstva i način upotrebe

pergaPolen ili cvetni prah je široko zastupljen i veoma cenjen pčelinji proizvod. U poslednje vreme, sve više se obraća pažnja i na pergu, koja zapravo predstavlja fermentisani polen. Perga nastaje iz polena, njegovom fermentacijom u ćelijama saća. Perga izvađena iz ćelija saća u odnosu na običan polen ima bogatiji hemijski sastav, veću svarljivost jer se u toku fermentacije razgrađuje čvrsta celulozna opna, dugo traje i ima jači, brži i intenzivniji efekat na ljudski organizam.

Perga sadrži većinu hranljivih sastojaka neophodnih za pravilno odvijanje različitih procesa u organizmu čoveka. Bogata je ugljenim hidratima, proteinima, enzimima, pigmentima, vitaminima B kompleksa, vitaminom K, mineralima, posebno kalijumom. Vrlo brzo (čak i nekoliko dana od početka primene) mogu se osetiti njena povoljna dejstva.

Istraživanja su pokazala da perga deluje povoljno na smanjenje telesne mase, bez opasnosti od štetnih deficita u organizmu uz istovremeno poboljšanje zravstvenog stanja. Sadrži rutin koji jača zidove krvnih sudova i slobodne aminokiseline koje su osnovne komponente telesnih proteina i imaju veliki značaj za deobu i formiranje ćelija. Upotreba perge je veoma značajna kao dodatna hrana u procesu rasta, kako u ishrani dece u razvoju tako i za odrasle koji se leče i oporavljaju od teških oštećenja organizma.

Rutin povoljno deluje u prevenciji i tretmanu kardiovaskularnih poremećaja (bolesti srca i krvnih sudova). Takođe, ispoljava blagotvorno dejstvo na zaštitu mrežnjače oka.

Perga direktno doprinosi očuvanju i razvoju zdrave crevne flore posle uzimanja hrane koja se teško vari ili upotrebe antibiotika. Istovremeno jača imunološki sistem i smanjuje osećaj hroničnog umora. Pomaže kod kolitisa, hroničnog zatvora, zapaljenja prostate i impotenije.

Perga može da se koristi samostalno, otapanjem u ustima, ili se meša sa medom i drugim pčelinjim proizvodima (matični mleč, propolis).

Doziranje se razlikuje od uzrasta i stanja organizma. Zdrave odrasle osobe mogu koristiti 1-2g dnevno, a deca četvrtinu ove doze. Ukoliko se perga koristi kao pomoćno sredstvo kod već prisutne bolesti, pomenuta doza se može udvostručiti.

PRIMED Pergu možete potražiti u PRIMED BIO-APOTEKAMA. Za više informacija pozovite naš call cenar na 011/715-12-65.

Za onlinje poručivanje kliknite na ovaj link !