PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Kakao i njegova korisna dejstva na zdravlje čoveka

kakaoKada se pomene kakao, većina nas pomisli na čokoladu i uživanje koje nam ona pruža. Međutim, kakao je mnogo više od sastojka čokolade. Kakao je jedna od nutritivno veoma bogatih namirnica, i njegova upotreba može imati niz značajnih blagotvornih dejstava na organizam čoveka.

Kakao je jedan od najbogatijih izvora magnezijuma. Magnezijum je izuzetno važan mineral za zdravlje čoveka, koji učestvuje u više od 300 metaboličkih procesa u telu.

Pored toga, kakao je bogat kalcijumom, gvožđem, cinkom, bakrom, kalijumom i manganom.

Posebno je bogat sumporom, koji pomaže izgradnju tkiva i štiti jetru.

Kako sadrži mononezasićenu oleinsku kiselinu, sličnu onoj u hladno ceđenom maslinovom ulju.

Kakao sadrži veoma malo kofeina, tako da svakako može biti odlična opcija za osobe koje vole da uživaju u šolji toplog aromatičnog napitka, a žele da izbegnu upotrebu kafe. Kakao sadrži izvesnu količinu supstance teobromin, koji ima stimulativno dejstvo na centralni nervni sistem, ali daleko blaže od kofeina. Smatra se da teobromin ima i neka korisna svosjtva, kao što je ublažavanje kašlja, čak slično dejstvu kodeina.

Pored čokolade, kakao se može unositi i kroz neke preparate koji u svom sastavu sadrže kakao. Prema izvrsnom sastavu i dejstvu izdvajamo PRIMED 11 Kardio.

PRIMED 11 Kardio je prirodan preparat koji sadrži med, kakao, cimet i medicinsku gljivu Kordiceps. Kombinacija svih povoljnih dejstava pojedinačnih sastojaka upotpunjena je prirodnim medom. PRIMED 11 mogu koristiti potpuno zdrave osobe koje vode računa o svom zdravlju, kao i osobe sa predispozicijom za nastanak kardiovaskularnih poremećaja (ateroskleroza, poremećaj rada srca, povišen pritisak i drugi).