PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Oslušnite svoj organizam

zvaleVaš organizam vam veoma često i na razne načine javlja šta je to što mu nedostaje ili ne odgovara. Naučite da razumete znake koje vam organizam šalje da biste znali kako da mu pomognete i na vreme sprečite razvoj bolesti. Ako prepoznate neke od sledećih signala vašeg organizma, znajte da je krajnje vreme da nešto učinite za njega.

  • Žvale na usnama

Žvale u uglovima usana se javljaju kao pukotine na koži samog ugla usana i prati ih crvenilo, bol i osećaj pečenja. Ovo je znak da vašem telu nedostaje neki od sledećih minerala: gvožđe, cink ili vitamini iz grupe B posebno nijacin. Ova pojava je mnogo češća kod vegeterijanaca jer oni kroz svoju redukovanu ishranu ne unose u organizam dovoljno ovih nutritijenata. Da biste rešili ovaj problem pojačajte unos sledećih namirnica u svojoj ishrani: pileće meso, ribu, sir, orašasto voće, sočivo i pasulj. Iskoristljivost gvožđa možete povećati unosom većih količina C vitamina i navedene namirnice kombinujte sa povrćem kao što su: brokoli, karfiol, kelj.

  • Potkožne bubuljice

Crvene i bolne potkožne bubuljice koje nalikuju onim u pubertetu, u odraslom dobu mogu biti znak hormonske neravnoteže, ali i znak nedostatka esencijalnih masnih kiselina i vitamina A i D. To možete rešiti povećanjem unosa ribe, morskih i orašastih plodova, izbegavanjem prerađenog mesa. Dobar izbor su i lanene semenke, krompir, šargarepa i crvena paprika.

  • Osip uz liniju rasta kose, na licu i ispadanje kose.

Ljuskavi osip i crvenilo koje se javlja uz liniju rasta kose ili na licu, kao i pojačano ispadanje kose mogu biti znakovi nedostatka vitamina B7 ili biotina. Dok naše telo može da skladišti viškove vitamina kao što su A,D,E i K, ono ne može da sačuva rezerve vitamina B kompleksa u telu. Da biste nadoknadili manjak ovih vitamina možete povećati konzumiranje kuvanih jaja, lososa, avokada, gljiva, karfiola, soje, maline i banana.

  • Trnjenje u rukama i nogama

Osećaj trnjenja, privremeni gubitak osećaja i osećaj ukočenosti u rukama i nogama su često znak nedostatka folne kiseline, kao i vitamina B6 i B12. Ovi vitamini su u direktnoj vezi sa perifernim nervnim sistemom i njihov nedostatak može izazvati poremećaje koji se manifestuju kao anksioznost, depresija, anemija i umor.Ove vitamine možete nadoknaditi uz pomoć spanaća, repe, pasulja, jaja, morskih plodova i živinskog mesa.

  • Grčevi u mišićima

Podrhtavanje kapaka i u mišićima uz pojavu grčeva najčešće su znak nedostatka magnezijuma, kalijuma i kalcijuma. Ako se simptomi javljaju često, to je znak hroničnog nedostatka koji se ne može nadoknaditi samo boljom ishranom, već i uzimanjem dodataka. Ako redovno trenirate, tada obično dolazi do pojačanog gubitka minerala znojenjem. Da biste ih nadoknadili, jedite više banana, badema, lešnika, bundeve, jabuka, grejpfruta, brokolija i zelenog lisnatog povrća

PRIMED 1 REKOPO prirodan preparat na bazi meda, gljiva kordiceps i reiši i polena. Ovaj prirodan preparat je izuzetno bogatog nutritivnog sastava. Sadrži veliki broj makro i mikro elemenata, enzima, aminokiselina (sve esencijalne aminokiseline), korisnih masti, ugljenih hidrata, brojne antioksidanse i vitamine – beta karoten, vitamine E i C, selen I cink, koenzim Q10 I minerale (P, Mg, Fe, Ca, Na, K, Mn, Cu, Zn, Si, Ni, Al, Ti, Cr, Se, Ga, V, Zr…). Sastav preparata čine i vredni polisaharidi koji imaju imunoregulaciono i antioksidantno dejstvo. Skup različitih biološki aktivnih materija koje se nalaze u preparatu obezbeđuju njegovo višestruko lekovito delovanje na organizam čoveka. Njegovim redovnim i pravovremenim konzumiranjem možete preduprediti gotovo sve nedostatke i deficite vitamina i minerala u organizmu i na taj način ojačati imunitet i sprečiti pojavu bolesti.

primed-1-rekopo

Primed 1 rekopo možete nabaviti u Primed biljnoj apoteci i u Primed biošopovima. Telefoni za informacije su 0113912431, 0113288948, 0112168073.