PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Lekovito dejstvo matične mleči

mlech

Mišljenje o upotrebi matičnog mleča u toku lečenja astme se dosta promenilo. Prvobitan stav lekara je bio da je matična mleč bogata visokim sadržajem proteina koji su potencijalni alergeni što može predstavljati opasnost za astmatičare kao i za sve one koji su skloni alergijskim reakcijama. Ograničenje je da se matična mleč ne treba upotrebljavati u dozama većim od preporučenih kao i da je ne treba uzimati u toku samog astmatičnog napada.

Zbog čega se matična mleč upotrebljava u lečenju astme?

Novija istraživanja su postavila novi princip lečenja alergijskih bolesti i astme. Sa njime se složio i veliki broj lekara. Poenta nije u izbegavanju svih potencijalnih alergena jer ćemo neizbežno kad-tad doći u kontakt sa njima. Novi terapijski pristup preporučuje baš suprotno-dugotrajno izlaganje malim koncentacijama alergena da bi ih organizam “upoznao i navikao” se na njih. Nakon toga oni više ne mogu biti okidač alergijske reakcije.

Ograničenje u upotrebi matičnog mleča u terapiji astme nije primarno u njenom sastavu nego u količini. Od davnina je poznato i za druge supstance u malim količinama deluju kao lek a u velikim kao otrov. Vekovima se polen, propolis, pčelinji otrov koriste u suzbijanju simptoma astme i pri tome pokazuju odlične rezultate.

Matična mleč ima višestruka pozitivna dejstva u terapiji astme. Dugotrajnim konzumiranjem malih doza matične mleči smanjuje se hiperreaktivnost bronhija. Matična mleč ima bronhospazmolitičko dejstvo i širi disajne puteve. Pored toga, matična mleč jača imunitet i sprečava razne infekcije koje su pokretači astme. Unapređujući celokupno zdravlje matična mleč čini obolelog psihički jačim i stabilnijim što takođe utiče na slabljenje simptoma astme. Napadi postaju ređi a i kad se jave značajno su slabiji po intenzitetu.

Klinička ispitivanja o upotrebi matične mleči u terapiji astme pokazuju pozitivne rezultate. Ona su potvrdila da matična mleč aktivira tonus simpatičkog nervnog sistema što omogućava širenje bronhija tj. deluje bronhospazmolitički. Pokazalo se da čak i intramuskularno ubrizgavanje malih koncentracija matične mleči dobro utiče na pacijente sa astmom.

Matična mleč se ne korist samo u terapiji astme već i u lečenju sezonskih alergija. Treba je upotrebljavati kad se vreme menja , u proleće i jesen, baš kad se i ove bolesti aktiviraju.

Prirodni preparat primed 10 forte u svom sastavu sadrži optimalne koncentracije matične mleči zajedno sa polenom, propolisom i medom koje će vam pomoći u suzbijanju astmatičnih napada i alergijskih reakcija. Na potpuno prirodni način jača imunitet tako da se infekcuje koje dodatno komplikuju astmu sve ređe javljaju.  Ovaj prirodni preparat sadrži obilje proteina, aminokiselina, vitamina, minerala. 

p10

Prirodni preparat Primed 10 forte plus možete kupiti u Primed biljnoj apoteci u ulici Vojvode stepe 120, ili u TC Milenijum, lokal 54, Knez Mihajlova broj 21a. Telefoni za informacije su 0113912431, 0113288948.

Cena preparata je 1590,00.