PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Lečenje reumatizma

Reumatizam je grupa različitih oboljenja, koja se po nastanku mogu podeliti na:

  1. zapaljenska-imaju lošu prognozu, ali su retka
  2. nezapaljenska
  3. degenerativna

Kao hronična bolest, reumatizam je vrlo čest kod starih ljudi.

Reumatskim tegobama su najčešće zahvaćeni svi zglobovi, vezivno mišićno tkivo, nekad i koža. Hladni i vlažni dani znatno pogoršavaju simptome bolesti, pa se reumatski bolovi najčešće javljaju u jesen i zimu.

Simptomi su karakteristični i neprijatni:

Bol, otežana pokretljivost, nekada otok i crvenilo, uz bolnu osetljivost na dodir i pokret. Kada se javi bol u leđima, može da se širi i duž noge. Nekada se bol oseća samo kod pokreta ili kada se menja vreme. U najtežim slučajevima, reumatske bolseti mogu dovesti do potpune nepokretnosti pacijenta. Sve reumatske bolseti su hronične, progresivne, bole, nekada dovode do gubitka funkcije, a u najtežim slučajevima i do invaliditeta.

Reumatske bolesti, kao hronične, se uglavom dugotrajno leče. Promenom životnih navika mogu da se preduprede i da se zaustavi njihov progresivni tok. Lečenje podrazumeva medikamentoznu i fizikalnu terapiju, u određenim slučajvima i hiruršku.

Pravilan pristup lečenju podrazumeva zdrav način života, ishrana i prirodna terapija čajevima i preparatima na bazi svežeg lekovitog bilja. U te svrhe se može koristiti Primed 3, kao dijetetski suplement od meda, kalcijuma, minerala i vitamina, koji jača kosti, podstiče pokretljivost zglobova, otklanja simptome upale i osteoporoze. Istovremeno uz Primed 3 preparat može se koristiti i Melem protiv reume, koji ima imunomodulatorno, antiinflamatorno i analgetsko dejstvo. Kombinacijom ova dva preparata sprečava se dalja progresija već postojeće bolesti, smanjuju simptomi bolesti i poboljšava kvalitet života pacijenta!