PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Kamen u žučnoj kesi

Statistike pokazuju da svaki peti stanovnik na planeti ima kamenje u žučnoj kesi, a žene obolevaju dva puta češće od muškaraca. Iako se ovi problemi mogu javiti u svakoj životnoj dobi, ovaj problem je najčešći između 30. i 60. god. starosti.

Preventivno se savetuje ograničenje unosa životinjskih masti – masno meso, punomasni mlečni proizvodi, jaja, puter; konzumiranje šećera treba da se smanji na najmanju moguću meru, jer ova namirnica povećava nivo holesterola u žučnoj kesi i doprinosi stvaranju kamenčića.

Životinjske belančevine treba da se što češće zamene biljnim – mahunarke, tofu… Treba jesti ribu bogatu omega-3 masnim kiselinama, svakodnevno grickati jezgraste plodove – orahe, lešnike, bademe.

Preporučljivo je da se u jelovnik uvede što više svežeg voća i povrća, naročito onog koje sadrži C i E vitamin.

Integralne žitarice treba da budu obavezan deo svakodnevne ishrane. Preporučuje se svakodnevno vežbanje po pola sata ili brza šetnja.

PRIMED 13 kordiceps i PRIMED 13 forte su prirodni preparati bogati mineralima i vitaminima koji su jaki antioksidansi i koji mogu sprečiti nastanak kamena u žučnoj kesi a ujedno i pomoći u samoj terapiji.

Kordiceps može neposredno poboljšati funkciju jetre. Vrlo je delotvoran u preventivi i terapiji ciroze jetre, hepatitisa i kamena u žučnoj kesi.