PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Kako savladati alergiju na Ambroziju?

Ukoliko patite od alergija, izbegavajte kontakt s polenom ambrozije i po preporuci lekara, redovno uzimajte antihistaminike. U tipične simptome alergije na ambroziju spadaju kijanje, svrab u nosu, bistra kijavica, suzne i crvene oči, grebuckanje u grlu, kašalj i otežano disanje, dok se kod nekih ljudi pojavljuju i crveni pečati na koži.

Ambrozija cveta od jula do oktobra, a ove godine koncentracija polena u vazduhu biće najveća u avgustu i početkom septembra, tako da se treba na vreme zaštititi.

Oblici alergije koji se mogu javiti jesu:

  • Polenska kijavica je veoma često izazvana polenom ambrozije. Javlja se osećaj jakog svraba u nosu, kija, često i po deset puta za redom, iz nosa mu curi vodenast sekret.
  • Konjuktivituis može da se javi samostalno i zajedno sa kijavicom ili opstrukcijom disajnih puteva. Osoba oseća svrab i peckanje u očima čija je sluzokoža crvena. Pojačano je suzenje očiju, a takođe i kapci mogu da budu otečeni.
  • Atopijska astma je sve češća, posebno kod dece, sa tendecijom porasta broja obolelih. Tegobe su najizraženije u ranim jutarnjim satima, kada se javlja napad otežanog disanja, pri čemu je bolesniku teže da izdahne vazduh, što čini sa vidnim naporom. Udah je kratak i bučan, izdah produžen, a često se čuje i pištanje u grudima. Napad se obično završava kašljem i iskašljavanjem oskudnog ispljuvka.
  • Alergijski dermatitis se ispoljava svrabom kože i pojavom crvenila, često sa plihovima.

Primed 2 diši lako umnogome pomaže kod osoba koje usled alergije imaju problema sa disajnim organima. Primed 2 diši lako  smanjuje osetljivost na alergene, deluje bronhodilatatorno i pomaže regeneraciju sluzokože disajnih puteva. Bez hemijskih suplemenata i bilo kakvih dodataka sa sastojcima iz prirode deluje efikasno u  poboljšanju stanja!

Ovde možete pogledati uputstvo za korišćenje Primed 2 diši lako preparata!