PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Kako hladno vreme utiče na ekcem?

hladnocaKoža je dinamična celina na čiji izgled i funkciju utiču faktori iz okruženja. Tokom zimskih meseci, kada je temperatura niska a vazduh suv, pravi je izazov održati kožu zdravom i neoštećenom. Zbog toga, upravo tokom zime često dolazi do pogoršanja ekcema. Osobe koje imaju hroničan problem sa ekcemom to najbolje znaju.
Kako je nemoguće izbeći u potpunosti uticaj spoljašnjih faktora, veoma je bitno kontinuirano voditi računa o preventivnim merama u tretmanu kože sklone ekcemu.
Kada birate zimsku odeću, šal i rukavice, birajte prirodne materijale kao što je pamuk, izbegavajte usku odeću i vunenu odeću koja može da iritira kožu.
Podjednako je važna pravilna higijena i nega kože.
ATOPIK paket obezbeđuje sve što vam je potrebno za negu i tretman kože sa ekcemom.
Prvi korak jeste pranje kože neutralnim, nežnim sredstvom na bazi organskog maslinovog ulja. PRIMEDERMA-BIO formula je pogodna i za često pranje kože celog tela bez isušivanja, oštećenja i iritacije.
PRIMEDERMA N je melem koji pruža hidrataciju i zaštitu koja je neophodna isušenoj koži sklonoj ekcemu. Pravilna nega je ključan faktor u prevenciji pojave ekcematoznih promena, a takođe utiče i na brže povlačenje promena.
PRIMEDERMA E je melem koji se koristi samo u aktivnoj fazi ekcema, kada se i pored odgovarajuće nege jave karakteristični simptomi ekcema. Efikasno deluje na povlačenje crvenila, svraba i drugih simptoma koji prate aktivnu fazu ekcema.
Zajedno, ova tri preparata čine savršenu kombinaciju PRANJE-TRETMAN-NEGA za kožu sklonu ekcemu i drugim formama dermatitisa.