PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Imunitet i jetra

Jetra je jedan od ključnih organa u imunološkom odgovoru organizma. Naime, sve što se apsorbuje iz hrane, prvo krvotokom dolazi u jetru. Unutar jetre, krv se prolazi kroz mnogobrojne krvne sudove. Jetra je tako “napravljena” da detetktuje, inaktivira i odstrani veliki broj različitih bakterija, virusa i drugih patogena i toksina koji u nju dolazi krvotokom. Jetra sadrži najveću koncentraciju fagocita, ćelija specijalizovanih da neutrališu mikroorganizme. Kako se iz hrane mogu apsorbovati mnogobrojni molekuli koji organizam može prepoznati kao strane antigene, imunološki status jetre mogao bi da se okarakteriše kao antiinflamatorni ili imunotolerantni. Ovo je važno i zato da bi se izbeglo odstranjivanje inače važnih nutijenata iz hrane.

Ovaj balans između imunološkog odgovora i imunotolerancije je veoma važan za normalno funkcionisanje jetre. Prekomeran imunološki odgovor bez prisutne infekcije vodi ka “sterilnoj povredi”, oštećenju tkiva i remodelovanju. Nedovoljan ili neadekvatan imunološki odgovor može vremenom imati za posledicu razvoj hronične infekcije ili u najgorem slučaju, razvoj tumora.

Dinamična interakcija imunoloških ćelija jetre je najvažniji faktor u očuvanju njene normalne građe i funkcije koja se dalje odražava na funkcionisanje celog organizma.

Kao što je s’ pravom nazvana, jetra je glavna “laboratorija” našeg organizma. Savršena usklađenost rada hepatocita i ćelija imunološkog sistema omogućava maksimalnu iskorišćenost hranljivih sastojaka apsorbovanih iz hrane uz minimalnu mogućnost nastanka infektivnih i toksičnih oštećenja.

PRIMED 13 KORDICEPS JE PRIRODAN PREPARAT NA BAZI MEDA I MEDICINSKE GLJIVE KORDICEPS. NE SADRŽI VEŠTAČKE BOJE, KONZERVANSE I DRUGE ADITIVE.

PRIMED 13 KORDICEPS se preporučuje kod:

  • oslabljenog imuniteta

  • bolesti srca i krvnih sudova

  • bolesti jetre, pluća, bubrega i drugih vitalnih organa

  • u prevenciji i tretmanu malignih bolesti

PORUČITE PRIMED 13 KORDICEPS ONLINE!!!