PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Faktori koji utiču na pojavu proširenih vena

Faktori rizika koji utiču na pojavu bolesti vena uključuju nasledne faktore, godine starosti, pol, gojaznost, trudnoću, dugo stajanje i dr.

Svi faktori koji dovode do slabljenja zidova vena ili povećanja pritiska u dugom vremenskom periodu mogu da budu faktori rizika za razvoj proširenja vena.

Genetski ili nasledni faktori su gotovo uvek prisutni, u smislu urođene slabosti zida vena koje dalje olakšava delovanje drugih faktora. Primećuje se i povećana učestalost kod bliskih srodnika. To znači da ukoliko jedan ili oba roditelja ima neki problem sa venskom cirkulacijom, postoji veća verovatnoća da će i potomci imati isti ili sličan problem.

Najznačajniji spoljašnji faktor koji otežava vensku cirkulaciju je sila gravitacije.

Proširenje vena može da bude uslovljeno i profesijom, kod obavljanja poslova koji zahtevaju dugo stajanje u mestu ili sa značajnim fizičkim opterećenjem u dužem vremenskom periodu.

Izražena slabost mišića, odsustvo ili premalo fizičke aktivnosti ne pružaju dovoljnu podršku normalnom toku krvi kroz vene. Vremenom, to može da dovede do povećanog zadržavanja krvi u venama.

Gojaznost i trudnoća su faktori koji dovode do povećanja pritiska u donjem delu stomaka i nogama, što može da otežava normalno vraćanje krvi kroz venski sistem. U trudnoći dolazi i do hormonskih promena koje takođe mogu da doprinesu slabljenju zidova vena.

Da li će do pojave proširenja vena zaista doći uglavnom zavisi od uzajamnog delovanja više pomenutih faktora.

VENEKS Gel za vene poboljšava perifernu mikrocirkulaciju, ublažava tegobe kod pojave proširenih vena, sprečava pucanje kapilara, doprinosi eliminaciji osećaja teških, otečenih i umornih nogu, neguje, hidratizuje i regeneriše kožu!

BEZ KORTIKOSTEROIDA, VEŠTAČKIH BOJA, VEŠTAČKIH MIRISA I PARABENA

SADRŽI 11 SNAŽNIH PRIRODNIH SASTOJAKA!

Poručite: VENEKS GEL ZA VENE