PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Saveti za olakšanje tegoba kod proširenih vena

Problem sa proširenim ili varikoznim venama donjih ekstremiteta nekada ne može biti izbegnut, ali postoje određene preporuke i saveti koji mogu da olakšaju tegobe do kojih narušena venska cirkulacija može da dovede.

  • Održavajte kožu čistom i hidriranom.
  • Izbegavajte kontakt sa direktnim izvorima toplote, prekomerno sunčanje, saune, kupanje u vrućoj ili vreloj vodi, termalne kupke, depilaciju koja uključuje primenu toplote.
  • Odmarajte sa nogama blago podignutim u odnosu na trup. Na ovaj način se prirodno poboljšava vraćanje krvi iz donjih ekstremiteta.
  • Izbegavajte prekomerno stajanje u mestu ili sedenje.
  • Izbegavajte nošenje uske odeće koja vrši pritisak na donje ekstremitete i venski sistem.
  • Regulacija ishrane I telesne težine može da doprinese smanjenju rizika za pojavu proširenih vena, s obzirom na to da prekomerna telesna težina može da deluje opterećujuće na donje ekstremitete i cirkulaciju.
  • Redovna fizička aktivnost može biti korisna za održavanje dobre cirkulacije. Svakako, ukoliko već imate problem sa proširenim venama, izbor vežbi trebalo bi da bude usmeren prema onim aktivnostima koje poboljšavaju cirkulaciju krvi kroz venski sistem, kao što su šetnja, vožnja bicikla, plivanje.
  • Putovanje avionom, posebno u dužem periodu može da bude opterećenje osobama sa izraženim varikozitetom vena, venskom trombozom ili poremećajima koagulacije krvi. Ukoliko putujete avionom, pokušajte da smanjite dužinu putovanja, a u toku leta preporuka je da se nosi udobna obuća i odeća koja ne vrši pritisak na venski sistem, kao i izvođenje vežbi fleksije i ekstenzije stopala koje potpomažu cirkulaciju.

VENEKS Gel za vene poboljšava perifernu mikrocirkulaciju, ublažava tegobe kod pojave proširenih vena, sprečava pucanje kapilara, doprinosi eliminaciji osećaja teških, otečenih i umornih nogu, neguje, hidratizuje i regeneriše kožu!

BEZ KORTIKOSTEROIDA, VEŠTAČKIH BOJA, VEŠTAČKIH MIRISA I PARABENA

SADRŽI 11 SNAŽNIH PRIRODNIH SASTOJAKA!

Poručite: VENEKS GEL ZA VENE