PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Cink, mineral neophodan muškom polu.

znCink ima esencijalnu ulogu u našem telu. Uključen je u produkciju najmanje 300 enzima i učestvuje u stotinama procesa u telu, od produkcije DNA do obnove ćelija. Ovaj mineral takođe utiče na bolji san, što dalje ima brojne pogodnosti.
Cink je još od davnina korišćen kao jedan od glavnih sastojaka u pilulama protiv prehlade i ovaj mineral je uvek bio poznat po svom neospornom dejstvu na dobro zdravlje.
Cink podstiče imuno-funkciju, borac je protiv bolesti, pruža podršku rastu i razvoju ćelija. Naročito je važan za osobe muškog pola, zbog uticaja na zdravlje prostate, na održanje normalnog nivoa testosterona i sveukupno seksualno zdravlje. Imajući u vidu da naše telo ne proizvodi cink, dnevni unos putem ishrane je preporuka kako bi se osigurali potrebni nivoi ovog važnog minerala.
Cink pozitivno utiče na nivo testosterona i sveukupno seksualno zdravlje. Povoljno utiče na plodnost, potenciju, i dugoročno seksualno zdravlje. Cink je esencijalan u produkciji sperme, i mnogi muškarci mogu imati pad testosterona ukoliko ne unose dovoljno cinka. Dobra je vest da nije tako teško održati nivoe cinka na potrebnom nivou. Cinka takođe ima dosta u ćurećem mesu, žitaricama, semenkama bundeve…
Slaba pokretljivost spermatozoida je jedan do glavnih razloga muške neplodnosti. Ako je ona ispod 50%, nedostatak cinka,vitamina i ostalih nutrijenata može biti deo problema. Uključite hranu koja je bogata cinkom, kao što su morski plodovi, džigerica, semenke bundeve,nemasno crveno meso, žitarice i orašasti plodovi.
Cink takođe igra važnu ulogu u održanju i poboljšanju zdravlja prostate. U jednom istraživanju, naučnici su utvrdili da kancerogeno tkivo prostate ima mnogo manje cinka nego zdravo tkivo. Dok se cink nalazi u svakom organu, tkivu i ćeliji u ljudskom telu, kod muškaraca – prostata ima više cinka u poređenju sa bilo kojim drugim tkivom – izuzev koštanog.
Cink može biti i borac protiv ćelavosti. Konzumiranje hrane bogate cinkom, kao i suplementacija cinkom u preporučenoj dozi može zapravo da uspori proces. Cink podstiče rast kose poboljšavajući imuno funkciju. Nedostatak cinka može dovesti do gubitka kose.
Ishrana bogata antioksidantima, vitaminima i mineralima je najbolji borac protiv svih bolesti, oštećenja koja nastaju svakodnevno u našem organizmu pod dejstvom slobodnih radikala. Antioksidanti, kao što je cink pomaže da se neutrališe dejstvo ovih potencijalno opasnih slobodnih radikala.
primed6mPrimed 6 urinarius je prirodan preparat na bazi meda, golice i lekovitih trava. U svom sastavu sadrži cink i samim tim ima blagotvorno dejsvo na funkciju prostate. Preparat je bogat belančevinama, ugljenim hidratima i vitaminima C, B1, B2, B6 i niacinom. Od minerala sadrži fosfor, kalijum, magnezijum, kalcijum, gvožđe, bakar i cink, kao i male količine selena.Uticajem na balans muških polnih hormona koji se smatraju odgovornim za hiperplaziju prostate, dugotrajnom svakodnevnom primenom ovog preparata utiče se na postepeno poboljšane tegoba koje prate ovo stanje.