PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Benigno uvećanje prostate.

Benigno uvećanje prostate je čest poremećaj kod muškaraca u zrelijim godinama. Iako je u osnovi benigni tip promene, ukoliko je uvećanje izraženo, može da značajno utiče na kvalitet života muškarca, s obzirom na simptome koji prate ovaj poremećaj.

Simptomi koji prate benigno uvećanje prostate uslovljeni su njenim položajem i bliskim odnosom sa mokraćnom bešikom i mokraćnom cevi.

Zato, najčešći prvi simptomi koji navode na sumnju o postojanju problema sa prostatom uglavnom se tiču urinarnih smetnji. Učestalo mokrenje, povećana urgencija (neodložno mokrenje čim se oseti potreba), slabljenje mlaza mokraće, osetljivost, nelagodnost ili nekada bol u donjem delu stomaka su neki od simptoma koji mogu da se jave.

Ukoliko je uvećanje prostate u tolikoj meri izraženo da remeti normalno pražnjenje mokraćne bešike, može da postoji i povećan rizik za razvoj urinarne infekcije i pogoršanje simptoma.

Tretman benignog uvećanja prostate zavisi os stepena uvećanja i intenziteta pratećih simptoma. Kod blagih simptoma, nekada nije neophodno odmah započeti tretman, ali se svakako redovnim kontrolama prati stanje i po potrebi uvodi terapija. Tretman benignog uvećanja prostate obuhvata primenu lekova koji utiču na smanjenje njene veličine. Samim tim, ukoliko je tretman uspešan, postepeno se smanjuju tegobe koje su nastale usled uvećanja prostate. Operativno lečenje uglavnom je potrebno kod veoma izraženog problema koji značajno remeti svakodnevne aktivnosti i kvalitet života muškarca. Kod postojanja simptoma koji ukazuju na problem sa prostatom, neophodno je konsultovati lekara koji će dalje odrediti koje je analize potrebno izvršiti u cilju postavljanja dijagnoze, a nakon postavljanja dijagnoze propisati odgovarajući tretman.

PRIMED 6 JE PRIRODAN PREPARAT NA BAZI MEDA, POLENA, SVILOVINE I GOLICE.

Sadrži herbu mlečike (svilovine ili vrbovice) koja pomaže održavanju zdravlja prostate.

NE SADRŽI VEŠTAČKE BOJE, KONZERVANSE I DRUGE ADITIVE.

PRIMED 6 se može koristiti kod:

  • benignog uvećanja prostate

  • akutne i hronične upale prostate i mokraćnih puteva