PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Apiterapija multiple skleroze

apiterapija multiple skleroze

Multipla skleroza je veoma složena neuro – imunološka bolest. Simptomi variraju od osobe do osobe i zavise od opšte snage organizma, psihološke sposobnosti osobe da se odupre depresiji, dužine i intenziteta bolesti itd.

Apiterapija u multiploj sklerozi terapiji ima za cilj da:

• poboljša kvaliteta imunoloških reakcija organizma

• umanji toksine iz creva ( uglavnom iz debelog creva )

• poboljša kvalitet cirkulacije krvi

• poboljša funkcionisanje nadbubrežnih žlezdi, bubrega, jetre, srca i na taj način poboljša funkcionisanje nervnog sistema i organizma u celosti.

Kao i u mnogim drugim bolestima, SVE pčelinje proizvode je preporučljivo koristiti kako bi se zaustavila evolucija ili čak kako bi se ublažilo ili izlečilo neko oboljenje.

Naučnici iz celog sveta saglasni su da pčelinji proizvodi poseduju više od 100 korisnih farmakološki dejstava. Propolis sam ima više od 60 dokazanih farmakoloških efekata.

Pčelinji polen poboljšava funkciju jetre, daje snagu srcu, poseduje SVE neophodne amino -kiseline neophodne za pravilnu izgradnju i funkcionisanje nervnog sistema. Treba uzeti svež ili sušen polen rastvoren u vodi ili jogurtu ili pomešan sa medom u 1: 1 ili 1 : 2 odnosu. Prva nedelja posle obroka, druga nedelja pre jela i počev od treće nedelje između obroka.

primed-polen

Pčelinji otrov dokazano pomaže pacijentima koji imaju multiplu sklerozu. Dokazano umanjuje zapaljenske reakcije u pogođenim područjima, poboljšava cirkulaciju krvi u nervnom sistem i u celom telu. Pčelinji otrov takođe povećava prirodnu proizvodnju kortizola u nadbubrežnim žlezdama, daje više energije i izdržljivosti. Upotreba pčelinjeg otrova u tretmanu  multiple skleroze je veoma složena i zahteva mnogo znanja od terapeuta. Opšta preporuka je da samo lekari mogu voditi terapiju pčelinjim otrovom posle odgovarajućih kurseva.

Med daje najbolju energiju za celo telo, čisti probavni trakt, tiho stimuliše imuni sistem, leči rane na koži i opušta mišiće u grču. Doza može biti ( ako osoba nema dijabetes ) do 50-60 grama dnevno, pre jela, u vodi ili idealno u biljnom čaju.

Propolis je u svetu poznata kao veoma dobar imunomodulator. On stimuliše aktivnost timusa, ima anti- virusna, anti – inflamatorna, regenerativna i anti –toksična svojstva;  jača ćelijske membrane tela i veoma je efikasan u borbi protiv slobodnih radikala.

Propolis se može koristiti sirov ( 5-7 grama dnevno ) ili u 20-30% rastvoru (10-20 kapi tinkture, tri puta na dan) između obroka, na kašiku biljnog čaja.

primed4

Matična mleč dokazano poboljša kvalitet ćelijske regeneracije, pomaže u bori sa autoimunim bolestima, poveća dugovečnost. To je savršena hrana Majke Prirode, koja je odgovorna za savršenu evolucije pčela u poslednjih 600.000 godina. Preporučljivo je uzimati 300-600 mg , na dan,u zavisnosti od stanja organizma, u dve – tri doze, 30 minuta pre obroka .

maticni-mlec

Pored apiterapije, pacijenti bi trebalo da:

• jedu samo lako svariljivu hranu

• izbegavaju konzumiranje industrijske, rafinisane hrane

• regulišu stolicu,preporučljivo je svakodnevno čišćenje debelog creva

• svakodnevno obavljaju neku fizičku aktivnost

• održavaju čistim kožu, unutrašnjost tela i um

• uspostave harmoniju u porodici i sa prijateljima

• udele što češće drugim ljudima darežljive gestove i osmeh.

Primed 10 forte plus

 

Primed prirodne preparate na bazi polena, propolisa i matične mleči možete kupiti u Primed biljnim apotekama ulica Vojvode Stepe 120, Primed Biošop, ulica Knez Mihajlova 21a, TC Milenijum, lokal 54, Primed Biošop 2, ulica Jurija Gagarina 151g, TC Piramida, lokal10.

Telefoni za informacije: 0113912431, 0113288948, 0112168073