PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Uticaj Reishi gljive na zdravlje čoveka

Reishi je jedna od najpoznatijih medicinskih gljiva. Poznata je i pod nazivom Ganoderma lucidum i Ling Zhi. U kineskoj narodnoj medicini koristi se već više vekova kao opšti tonik za zdravlje i dugovečnost. Tek poslednjih nekoliko decenija postaje sve popularnija i u drugim delovima sveta.

Blagotvorna dejstva Reishi, kao i drugih medicinskih gljiva ogleda se u posebnom dejstvu na imunitet, kardiovaskularni sistem i vitalne organe.

Neka od najznačajnijih efekata Reishi gljive su:

  • Imunomodulatorno dejstvo- u slučaju oslabljenog imuniteta, aktivni sastojci Reishi gljive stimulišu odbrambene mehanizme čoveka, dok u slučaju prenaglašenog imunološkog odgovora mogu uticati na njegovu stabilizaciju.
  • Protivupalno dejstvo Reishi doprinosi ublažavanju simptoma alergijskog rinitisa, zajedno sa imunomodulatornim dejstvom.
  • Poboljšanje cirkulacije. Reishi blagotvorno deluje na ceo kardiovaskularni sistem. Čak i u maloj dnevnoj dozi može doprineti regulaciji povišenog krvnog pritiska, šećera i holesterola.
  • Reishi štiti jetru od toksina, podstiče regeneraciju jetre i stimuliše detoksikaciju organizma.
  • Izraženo antioksidativno dejstvo osnova je antikancerogenog delovanja medicinskih gljiva. Kao pomoćno sredstvo u tretmanu teških bolesti, Reishi doprinosi poboljšanju imuniteta i jačanju organizma. Smanjuje štetne posledice zračenja i hemioterapije i pomaže u tertmanu malignih bolesti.
  • Opisano je povoljno dejstvo Reishi gljive i na nervni sistem, u tretmanu nesanice i glavobolje.

PRIMED REISHI broken spore možete pronaći u PRIMED BIO-apotekama. Više informacija na 011/715-12-65.